Zonguldak merkeze bağlı Kozlu ilçesinde, kayınvalidesi 57 yaşındaki Necmiye Yapıcı ve oğlu 6 yaşındaki Eren Yapıcı ile kirada oturan Dürdane Yapıcı, eşinin sağlığında yenilemeyi çok istediği Devrek ilçesine bağlı Çağlar Köyü´ndeki tek katlı kerpiç evin yapımı için Vali Erol Ayyıldız´ı ziyaret etti. Vali Ayyıldız´ın makamına yakınlarıyla çıkan Dürdane Yapıcı, eşi öldükten sonra Kozlu´da oturmak istemediğini, kayınvalidesi ve oğluyla birlikte köydeki kendi evlerine taşınmak istediğini söyledi. Ancak duvarları kerpiç, tabanı ve çatısı ahşap olan evin eski olması nedeniyle yıkılmak üzere olduğunu söyleyen Dürdane Yapıcı, evi yaptırabilmek için yardım talebinde bulundu.

Vali Ayyıldız, evin yıkılıp yeniden yaptırılması için Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay´a talimat verdi. Dürdane Yapıcı, bunun üzerine Kaymakam Akbay´ı da ziyaret ederek, evin durumu hakkında bilgi verdi. Evin, İl Özel İdare kaynakları ile yaptırılacağı belirtildi.

Ardından köyde eşi Muharrem Yapıcı´nın mezarını ziyaret eden Dürdane Yapıcı, eşinin çok sevdiği evin yaptırılacak olması nedeniyle mutlu olduğunu söyledi. 9 yıl önce evlendiği eşiyle ilk yıllarda köydeki evde oturduklarını anlatan Dürdane Yapıcı, şöyle konuştu:

"Eşim 6 yıl önce madenci olunca Kozlu´ya taşındık. Orada 300 lira kira veriyoruz. Eşim öldükten sonra artık orada durmak istemiyorum. Çünkü bu eski ev eşimin cennetiydi. Çok severdi burayı. Bize hep, ´Bu evi maddi imkanlarım olsa da yaptırabilsem´ diyordu. Paramız olsaydı, zaten yaptıracaktı, ama olmadı. Cenaze töreninde Vali Bey geldiğinde evi yaptırabileceklerini söylemişti. Biz de tekrar kendisini ziyaret ederek yardım istedik. Bizi geri çevirmediler ve evi yaptıracaklarını söylediler. İnşallah eşimin isteği yerine gelmiş olacak."
Editör: Pusula Gazetesi