Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda; “ÇEBİ Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından; Zonguldak ili, Çaycuma ilçesi, Saltukova beldesi sınırları içerisinde, kurulu gücü 350 MWe/365 MWm (766 MWt) olan Saltukova Enerji Santrali Projesi’nin yapılması planlanmaktadır. Söz konusu faaliyet için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 9’uncu maddesi gereğince halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için ‘Halkın Katılımı Toplantısı yapılacaktır’ denildi.

İlk ÇED toplantısı, Saltukova Lisesi Konferans Salonu’nda 7 Şubat 2013 tarihinde saat 13.00’te başlayacak.

Filyos Projesi’nin öngördüğü sahanın dışında bulunan yaklaşık 170 dönüm arazide başlatılması beklenen yatırımlar doğrultusunda yeni arazilerin satın alınması veya kamulaştırılması gündemde. Tekirdağ-Çorlu başta olmak üzere pek çok yerde fabrikası bulunan Kaptan Şirketler Grubu’nun, burada kurulacak demir-çelik fabrikasında ise hurda demirleri işleyeceği öğrenildi.

Daha önce başka firmanın yatırım alanı olarak belirlenen arazi, firmanın iflası üzerine bir süre beklemiş, ihale sonrasında Kaptan Şirketler Grubu tarafından satın alınmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi