Geçtiğimiz günlerde Zonguldak´a gelerek Zonguldak İl ve İlçe örgütlerinin yanı sıra CHP adaylarını ziyaret ederek destek veren CHP 22. Dönem Milletvekili Harun Akın, hafta sonunu Zonguldak´ta geçirdi.


Dostlarını ziyaret eden Akın, gezisi boyunca karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet ederek seçimin nasıl gittiğini sordu.


Bir seçmenin; "Biz hep CHP´ye oy verdik. CHP İsmail Eşref´in yerine başka Aday çıkarmadığı için belediye oyumumuzu CHP´ye vermeyeceğim" tepkisi karşısında bir süre şaşkınlık yaşayarak, seçmeni ikna etmeye çalıştı.


CHP´ye ve CHP adaylarına destek isteyen Harun Akın, ülkenin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, taşların yerine oturması adına CHP´nin bu seçimlerde başarılı olmak zorunda olduğunu söyledi.


Akın, Sol tabanın parti içi tartışmalarını bir yana bırakıp, Ak Parti karşıtlarıyla birlikte CHP´yi desteklemesi durumunda başarının daha kolay geleceğini belirterek; "CHP´nin ve CHP´li aday arkadaşlarımızın başarılı olabilmesi için desteğe ihtiyacımız var. Böyle zamanlarda tüm tartışmaları bir yana bırakıp ortak hareket etmek zorundayız. Ülkede bazı şeylerin daha kötüye gittiğini görüyoruz. Böyle bir dönemde sesiz kalmamalıyız. Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu CHP´ye bugün daha fazla ihtiyaç var. Adaylara vereceğiniz destekler partinin gücüne güç verecektir. Birbirimize küsersek CHP´yi nasıl başarılı yapabiliriz. Bu yüzden hem partimizi hem adaylarımızı desteklemek zorundayız. Bu olaya sadece belediye başkanlığı seçimleri olarak bakmamak lazım. Bu seçimler ülkenin kaderinin tayininde önemli bir fırsattır. Böyle bakarsak inanıyorum ki o zaman daha kolay kenetleniriz" dedi.


Eski il ve merkez ilçe başkanlarının da seçim süresince çalışacaklarını belirten Akın, sandığa gitmeyi düşünmeyen seçmenlere de mesaj göndererek; "Her vatandaş ülkenin ve kentin yönetiminde söz hakkına sahip. Adaylara ve partilere kızarak, küserek oy vermemek çözüm değil. Katılımcı demokrasinin gereğini yapmak zorundayız. İnsanlarımız kime oy vermek isterlerse ona versinler ancak sandığa mutlaka gitsinler" dedi.


Seçim sürecinde daha sık olarak Zonguldak´ta olmaya özen gösterdiğini belirten Akın, uzun zamandır görüşemediği arkadaşlarıyla da hasret giderdi.

Editör: Pusula Gazetesi