CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başkan Adayı Tümer Peker´in kazanması için elinden geleni yaparken, Yurtbay´dan iş bekleyenlerin sonucu etkilemesi bekleniyor.



CHP Çaycuma Belediye Başkan Adayı Tümer Peker´e doğrudan destek veren İşadamı Zeki Yurtbay´ın seçim gezilerine katılması, insanların iş umudunun gerçeğe dönüşmesinde bir adım olarak görülmeye başlandı.


Ak Parti iktidarından umudunu kesen işsizler ordusu, şimdi gözünü Zeki Yurtbay´ın yapacağı yatırımlara çevirdi. Bu konuda somut çalışmalar içinde olduğu bilinen Yurtbay´ın, istihdam projelerini açıklamasının ardından seçmenin yönünü değiştirebileceği yorumlanıyor.


Gemiciler Mahallesi´nde yapılan salon toplantısında da bu beklentinin hat safhada olduğu gözlemlendi.


Zeki Yurtbay, gördüğü ilginin etkisiyle sıcak mesajlar verirken, insanların coşkusunu artırdı. Zonguldak Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk, Ak Parti iktidarının Zonguldak için neleri yaptığını, neleri yapmadığını, hatta kendiliğinden gelişen kimi girişimleri de nasıl engellediğini bir bir anlattı ve ardından da sordu; "Sizler 29 Mart´ta bu iktidarın bu bölgeye uyguladığı baskılara, politikalara onay verecek misiniz?" İzleyicilerin yanıtı doğal olarak; "Hayır!" oldu. Lukoil´den emekli maaşlarına kadar birçok konuda yaşanan sorunları anlatan Köktürk´e seçmen ilgisi sandığımızın ötesinde oldu.


CHP Çaycuma Belediye Başkan Adayı Tümer Peker, göstermelik açılışlarla, halkın gerçek sorunlarına çözüm olmayan işlerle ve yolsuzluklarla, usulsüzlüklerle dolu bir Mithat Gülşen dönemini anlattıktan sonra işsizlere yönelik vurgusunu yaptı; "Bu beyefendi, taşeron işçilerini telefonla arayıp, oy vermezlerse, kendilerini desteklemezse seçimden sonra işten atacağını söylüyormuş. Sen kimi işten atıyorsun kardeşim? 30 Mart sabahı biz o işçileri sizden teslim alacağız! Siz kimi işten atıyorsunuz? Seçmen işçileri değil, sizi işten atacak!" dedi.


Eski Çaycuma Belediye Başkanı Osman Metin Yurtbay, "Bu şehrin tuvaletini bile satan Mithat Gülşen, orada burada konuşuyor. Kısıtlı ekonomik koşullarda verilen hizmetleri küçümseyen Gülşen´in Gemiciler´e ne yaptığını söyler misiniz? Bizler hiçbir şey yapmadıysak, en azından Çaycuma´yı satmadık. Bunlar belediyeyi borç batağına soktular ve satmadık malını bırakmadılar" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi