Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü 1 Nolu kuyuda meydana gelen olayın ardından akşam saat 20.00 sıralarında 1 Nolu Kuyu´dan cenazeleri çıkarılan 5 madenci otopsi yapılmak üzere Atatürk Devlet hastanesi Morgu´na kaldırılmıştı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan madencilerin otopsi işlemleri gece saat 02.00 sıralarında tamamlandı. Atatürk Devlet Hastanesi önünde düzenlenecek törenle sabah saatlerinde ailerine teslim edilecek olan cenazeler, defin edilmek üzere köylerine gönderilecek.

Gece Yağan kar sebebiyle kapanan köy yollarının açılabilmesi için Zonguldak İl ÖZel İdaresi tarafından yoğun kar temizleme çalışması başlatılırken, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız´ın da bölgeye gelerek incelemeler yapacağı öğrenildi. Yıldız´ın olayın meydana geldiği ocakta yapacağı incelemenin ardından ise cenazeye katılacağı bildirildi..

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Kozlu Müessese Müdürlüğü´nde metan gazı püskürtmesi sonucu yaşanan iş kazasıyla ilgili, "Ocağı sabaha kadar havalandırdık, gaz uygun değerlere düştüyse göçüğe müdahale edeceğiz. Dün akşamdan itibaren ikinci bir pervaneyle madeninin havalandırmasına başladık. Zaten kendi pervanesi de vardı. Değerlere bakıp karar vereceğiz" diye konuştu.

İnan, maden ocağında kesinlikle metan gazı patlamasının meydana gelmediğini vurgulayarak, ani bir gaz boşalmasının meydana geldiğini, bu da çok güçlü olduğundan etrafındaki kömürü, taşı ve toprağı püskürttüğünü kaydetti.
FOTOĞRAF: KAHRAMAN BEKÇİLİ
Editör: Pusula Gazetesi