Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak´ın Çaycuma ilçesi ziyaretinde Kent Ormanı´nın açılış törenine katıldı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan ilçe ziyaretinde Kent Ormanı´nın açılış törenine katıldı. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Zonguldak Valisi Erdal Ata ve beraberindekilerin hazır bulunduğu törende saygı duruşu, İstiklal Marşı ve HASAD Halk Oyunu ekibinin folklor gösterisinin ardından konuşmalara geçildi. Geldiği kürsüye çocukları da çağıran Toptan, konuşmasında Filyos Vadisi Projesi ve Zonguldak Havaalanı hakkında bilgiler verdi. Toptan, "Modern şehircilikte o şehirde yaşayan insanların yeni modern alanlara kavuşturulması, yerel yönetim anlayışında çok önemli çalışmaların başında gelmektedir. Klasik yol, su, temizlik hizmetlerinin dışında artık insanlar en ileri ülkelerde nasıl yaşam alanları varsa kendi yönetimlerinden de onu istemektedirler. O bakımdan yerel yöneticilik eskiye göre daha çok sorumluluk istemekte, daha çok kaynak harcanmasını gerektiren hizmetler karşımıza çıkmaktadır. Bir yanda yerel hizmetleri vatandaşımıza yakışır en üst düzeyde gerçekleştirmeye çalışırken öbür taraftan da yatırımlara ve istihdam oluşturan alanlara şehrimizin kavuşması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Sadece Çaycuma, Zonguldak değil, Bartın´ın da hatta Türkiye´nin de içinde bulunduğu büyük bir proje olan Filyos Vadisi Projesi için de mutlulukla ifade ediyorum ki çok önemli bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. En son bu gün yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Filyos Vadisi Projesi için önümüzdeki Mayıs ayı itibariyle Başbakanlık Yatırım Teşvik Ajansı ile Filyos Vadisi´ne yatırım yapmak isteyen yatırımcılarla görüşmeler başlayacaktır. Valimizin gayreti ile Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen ve endüstri bölgesi haline getirilen bu alanın İmar Planı çalışmaları da başlamış bulunmaktadır. Bu alanla ilgili 1 Milyon TL´lik ödenek ajans tarafından Maliye Bakanlığı´na iletilmiş. Öyle ümit ediyorum ki Maliye Bakanlığı´nın da bu projeye desteğini alırsak çok yakın zamanda bu ödenek te gelecek ve bölgenin İmar Planı da tamamlanmış olacak. Öbür yandan proje için mutlaka kaldırılması ifade edilen Radar´ı Filyos´tan başka bir yere aktarmak için Milli Savunma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında mutabakat sağlanmış ve gerekli ödenekler Milli Savunma Bakanlığı´na aktarılmak suretiyle 2 yıl içerisinde Radar´ın başka bir yere nakli konusu halledilmiş bulunmaktadır. Bu ay sonunda biteceği Çaycuma Kaymakamlığı tarafından ifade edilen dağın traşlanması ile ümit ediyorum ki önümüzdeki Mayıs ayından itibaren Zonguldak Havaalanı´na yurtdışından ve yurtiçinden uçak seferleri başlayacak hale gelecektir" dedi.
Konuşmasının sonunda önümüzdeki yerel seçim ile ilgili değerlendirmede bulunan Toptan, yerel seçimin bir yörenin geleceğini belirleyecek olması nedeniyle büyük bir önem taşıdığını söyledi. Tüm adaylara başarılar dileyen Toptan, yerel seçimin millet için hayırlı olmasını diledi. Tören alanındaki konuşmaların ardından TBMM Başkanı Köksal Toptan, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve beraberindekiler Kent Ormanı´nın açılış kurdelesini kesti. Vatandaşların Fidan Dağıtım Merkezi´ne yoğun ilgi göstermesi nedeniyle kısa süreli izdiham yaşandı.
Daha sonra Köksal Toptan, kendi isminin verildiği fidanın dikimini gerçekleştirdi. Dikilen fidanın toprağını kürekle atan Toptan, gazetecilere de poz vererek, "Ağacı gelecek nesillere armağan ederek korumalarını istiyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi