Saadet Partisi&[#]8217;nin Zonguldak Mitingi&[#]8217;ne katılan SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kriz nedeni ile Erdemir´de üretimin durma noktasına geldiğini hatırlatarak; "Türkiye´de büyük fabrikalar bu durumdadır. Son iki yıldır tarım ürünleri de para etmediği için iki milyon insan memleketlerinden büyük şehirlere göç etmiştir. Krizden en çok etkilenen Zonguldak ve madencidir. Oyunuzu hizmet yapana verin. Artık madenin ve madencinin başkentini kimse ezemeyecek" dedi.


Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yerel seçimlerde teşkilatını desteklemek için geldiği Zonguldak´ta; "Madenin ve madencinin başkenti Zonguldak´ı artık kimse ezemeyecek" dedi.


Madenci Anıtı´nda düzenlenen mitingde Zonguldaklılara seslenen Kurtulmuş, Zonguldak´ta huzur için seçimi kazanmanın şart olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bölerseniz ne olur? ´Komünistler gelir´ diyordu Sayın Demirel. Ne komünistler geldi, ne komünizm kaldı memlekette. Ama görüyoruz ki yıl 2009, hala memlekette aynı siyaset izleniyor. Ne basit ve ne kolay bir iştir. ´Aman ha oyunuzu bölerseniz şöyle olur böyle olur.´ Yok, öyle bir şey. Niye meydanlarda kavga ediyorlar? Gelip de ne söyleyecekler? ´Biz sizin madencinizi beş para etmez hale getirdik´ mi diyecekler. ´Biz sizin fındığınızı beş para etmez hale getirdik´ mi diyecekler? ´Biz sizin çocuklarınızı işsiz ve aşsız hale getirdik, kahvehanelerde bekler hale getirdik´ mi diyecekler? ´İnsanları 2 kilo pirince, 2 tane kömüre, 2 tane mercimeğe muhtaç hale getirdik´ mi diyecekler? ´Biz bu memlekette başörtüsü meselesini bir başka bahara erteledik´ mi diyecekler? Onun için en kolay yolu seçiyorlar.


Hepiniz okulda okumuşsunuzdur. Sınav zamanı sözlü zamanı geldiğinde öğrenciler, ´aman hoca sözlüye kaldırmasın´ diye dersi kaynatır. Bunlar şimdi dersi kaynatıyorlar. Meydanlarda hiçbir şekilde anlamı olmayan sözlerle, birbirleriyle bir Hacivat Karagöz oyunu oynuyorlar."


Ak Parti´nin 8 yıldır uyguladığı ekonomik programı da eleştiren Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Türkiye´de son 3 ayda 4 ayda 150´ye yakın fabrika kapanmış. Tofaş üretimi durdurmuş. Sadece son ayda üretim düşüşü yüzde 23. Otomotiv sektöründe yüzde 60´a çıkmış. Fabrikalar, iş yerleri kapanıyor. 1 yıl içinde kapanan iş yeri sayısı yüzde 50 artmış. Temmuz ayından beri 1 milyon 154 bin kişi işsiz hale gelmiş.


Bunları 4´le çarpın, 5 milyon insan eder. Her ailede zaten bir kişi maaş alıyor. Zaten zor geçiniyorlar. İşsiz hale geldikleri zaman aç, yoksul hale geliyorlar. Ondan sonra da insanlara yardım etmeye başlıyorlar. Evet, yardım etsinler de, devletin vazifesi vatandaşına sadaka vermek değildir. Devlet vatandaşına sadaka vermez, devlet vatandaşı sadaka verir hale getirir, vazifesi budur."


´ERDEMİR´DE ÜRETİM DURACAK´


Vatandaşların kredi kartı borçlarını bir başka banka ile kapattığını, Türkiye´nin iktisadi bir bunalım içinde olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Henüz vatandaşın karşı karşıya kaldığı sorunlar, dünyadaki küresel kriz dolayısıyla değildir. Bunu bir iktisat hocası olarak söylüyorum. Zonguldak´ta şu meydanı dolduran değerli kardeşlerimin sorunları, dünyada kriz oldu da siz onun için bu noktada değil misiniz? Erdemir´de bir ay sonra üretim duracak deniliyor. Türkiye´de büyük fabrikalar bu durumdadır. Son iki yıldır tarım ürünleri de para etmediği için iki milyon insan memleketlerinden büyük şehirlere göç etmiştir.


Krizden en çok etkilenen Zonguldak ve madencidir. Oyunuzu hizmet yapana verin. Artık madenin ve madencinin başkentini kimse ezemeyecek. Siz 8 yıldır uygulanan yanlış, dışa bağımlı, IMF yanlısı programlar nedeniyle bu hale geldiniz. Şimdi deniz bitmiştir. Yapacakları bir şey kalmamıştır."


´MİLLETİ AÇ BIRAKTINIZ´


Başbakan Erdoğan´nın ekonomik kriz karşısındaki, "hamdolsun" ve "teğet" yaklaşımlarını da eleştiren Kurtulmuş, şunları söyledi: "Sayın Başbakan kriz karşısında 4 tane farklı şey söylüyor. Önce ´Hamdolsun bize bir şey olmaz, ekonomi sağlam´ diyor.


Arkasından efendim ´teğet geçer, bir şey olmaz´ dedi. Bu da bambaşka bir laftır. Şimdi o doğruysa bu doğru değil, bu doğruysa o doğru değil. Arkasında başka bir şey ´galiba bu kriz ciddi bir kriz´ dediler. Zaten krizi anlamakta zorlanıyorsunuz. Milleti aç açık bıraktınız."


Başbakan Erdoğan´ın, "Hiç kimse zor durumda değil, gerçekler başka" demesini de eleştiren Kurtulmuş, "Söylediği lafa bakın. Şimdi ben ona cevaben soruyorum. Şu meydandaki bir tek kardeşim, ´benim durumum 3 sene 5 sene öncesine göre çok iyi´ derse mikrofonu ona bırakıp ben gidiyorum. Memlekette insanlarımız işsiz ve yoksulluk içinde. Buradan çıkış yolu IMF´ye bağlı politikalarda yoktur, deniz bitmiştir. Bir vatandaş olarak sesleniyorum Sayın Başbakan, yol bitmiştir, deniz bitmiştir, aslınıza dönün, kendinize dönün, milletinize dönün. Ya aslınıza döneceksiniz, ya da bu işi aslına teslim edeceksiniz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi