Son duruşma son günü oldu!

Kozlu ilçesinde, 14 yaşındayken tanıştığı evli bir erkekle cinsel ilişkiye giren A.C., önceki günkü karar duruşmasının ardından gittiği evinde intihar ederek, hayatına son verdi.

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde, 17 yaşındaki A.C., 3 yıl önce tanıştığı evli bir erkekle cinsel ilişkiye girdi. 2009 yılında yaşanan olay adliyeye taşındı. Kızın yaşının küçük olması sebebiyle Ü.A., önceki günkü karar duruşmasında 5 ay ceza aldı ve cezası 5 yıl ertelendi. Kız ise, son duruşmanın ardından gittiği evinde intihar etti.

Olay, Nisan 2009’da Zonguldak’ın Kozlu ilçesine bağlı Kösercik Köyü’nde meydana geldi. Evli Ü.A. ile aynı köyde oturan 14 yaşındaki A.C. arkadaş oldu. Ü.A. ile A.C., bir süre sonra köydeki arkadaşlarının evinde cinsel ilişkiye girdiler. Ü.A.´nın, A.C’ye, “Eşimden ayrılıp seninle evleneceğim” dediği iddia edildi. Olaydan bir hafta sonra köylerine giden arabayı kaçıran A.C, eve gelmeyince soruşturma başlatıldığı ve olayın ortaya çıkmasıyla dava açıldığı belirtildi.

SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ

Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davaya, tutuksuz yargılanan sanık Ü.A. katılmazken, mağdur A.C. ve avukatı hazır bulundu. Mahkemede son sözü sorulan mağdur A.C.’nin, “Şikâyetçi olsam da. olmasam da bir şey değişmeyecek” diyerek kararsız kalması dikkat çekti. Mahkeme olay tarihinde 14 yaşında olan A.C.’yle rızasıyla ilişkiye girmekten Ü.A’ya 5 ay hapis cezası verirken, hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

Mahkemede babası H.C.’ye soran mahkeme başkanı, “Adalete güveniyorum” yanıtını aldı. Sıra A.C’ye geldiğinde ise, cevap vermekte zorlanarak ve göz ucuyla yanında bulunan babasına tedirgin şekilde baktı. Mahkeme başkanının, “Kızım, babanın yanında rahat konuşamıyorsan, çıkarayım istersen” dedi. Mahkeme başkanı, ikinci kez A.C.’ye sorunca, “Şikayetim ‘devam etsin’ desem bir sonuca varılamıyor. ‘Etmesin’ desem yine aynı” diye konuştu.

EVİNDE İNTİHAR ETTİ

Kararın ardından üzüntü içinde adliyeden ayrılan A.C., eve gitti. Köyde babaannesinin evinde kalan A.C., önceki akşam saat 20.00 sıralarında odasına çekildi. A.C., aynı evde yaşayan ve tüberküloz hastası olan halasının antitüberküloz haplarından 30 adet içerek intihar etti. Uzun süre odasından çıkmaması üzerine içeriye giren yakınları, yatağında baygın buldukları A.C. için 112 Acil Servis´e haber verdi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde A.C.´nin yaşamını yitirdiği belirlendi. A.C.´nin cesedi, otopsi için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Editör: Pusula Gazetesi