Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu’nun ilçe olmasıyla ilgili konuştu. Başkan Bektaş, Kozlu’nun ilçe olma sevincini ancak istihdam alanları genişlediğinde yaşayacağını söyledi.

Yeni yapılan Belediye Sarayı’nı gerekirse Kaymakamlığa verip kendilerine başka bir bina yapacaklarını belirten Başkan Bektaş, “ilçe olma haberi alındığında Kilimli’de eğlence yapıldı, fakat Kozlu’da yapılmadı” yönündeki eleştirilere de yanıt verdi.

Bektaş, “Bunun sevinilecek, bayram edilecek bir tarafı yok. Zaten olması gereken bir şeydi. Yoksa Kozlu’da yaşamak çok kolaydır. Tüm hizmetler insanlarımızın evine kadar gider. ‘Bir coşku yaşayalım, eğlence düzenleyelim, Ali Bektaş Kozlu’yu ilçe yaptı ve ona oy verelim’ düşüncesi bizde olmaz” dedi.

“GEREKİRSE BİZ YENİ BELEDİYE BİNASI YAPARIZ”

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Pusula’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Öncelikle psikolojik olarak rahatlama olması lazım. İnsanlar ilk 1-1,5 sene ilçe olduğumuzu anlayamayacaklar. Ama 2 senenin sonunda bu resmi kurumlarla ilgili yatırımlar gelince, ilçe olmanın faydalarını göreceğiz. Özellikle mücavir alanlarımız genişlediği için nüfusta hızlı bir artış bekliyoruz. ‘Üretim olmadıktan sonra nüfus artışı nasıl olacak?’ denilebilir. Turizmi istihdama açabilirsek, o insanlarında buraya gelmesini sağlayabileceğiz. Psikolojik etki, bu sefer gözle görülebilir hala gelecek. Hiçbir belediye başkanı ya da benim gibi düşünen belediye başkanları, ‘burası ilçe olacak ve ben ilçeye göre hizmet yapayım’ demez. Ama nüfusumuza bakarak, mevcut belediyenin bu nüfusa hitap edemeyeceğini görebiliyorsunuz. Projeksiyonumu da bundan yaklaşık 30 sene sonrasını düşünerek 10 bin metrekarelik bir belediye yaptım. Sahil düzenlemesi zaten yapılacaktı. Yaklaşık 2 sene sonra burada 150-200 bin kişiyi ağırlayacağımızın garantisini verebilirim. Bütün yatırımlar oraya gelecek. Sadece Türkiye Taşkömürü Kurumundan ekmek beklersek artık o ekmek Zonguldak’a yetmiyor. Yeni sektörler olması lazım. Turizm de bunların en önemlilerinden biri. Bizde onun için uğraşıyoruz. Yeni belediye binasının büyük bir kısmını kaymakamlığa devredeceğiz. Gerekirse biz yeni belediye binası yaparız, ama kaymakamlığın ve birimlerin en hızlı şekilde yerleşmesi için bütün fonksiyonlarımızı kullanacağız.”

“OLMASI GEREKEN BİR ŞEYDİ”

“İlçe olma haberiyle ‘Kilimli’de büyük sevinç oluştu. Kozlu da neden yapılmadı?’ diye bir yaygara koparıldı. Bence bunun sevinilecek, bayram edilecek bir tarafı yok. Ben kendi partimin 10 seneden beri bu memlekette çağ atlattığını, tarih değiştirdiğine inanıyorsam, bir ilçe olmanın bize çok şey kattığını değil, AK Parti hükümeti başarısının daha ileri gitmesi olarak kabul ederim. İlçe olmak, insanlara istihdam alanları açıldığı zaman beni ancak mutlu edebilir. Yoksa bir karar alınması beni fazla mutlu etmez. Zaten olması gereken bir şeydi. Yoksa Kozlu’da yaşamak çok kolaydır. Tüm hizmetler insanlarımızın evine kadar gider. ‘Bir coşku yaşayalım, eğlence düzenleyelim, Ali Bektaş Kozlu’yu ilçe yaptı ve ona oy verelim’ düşüncesi bizde olmaz.”

Editör: Pusula Gazetesi