Borajet ve Anadolu Jet ortaklığı ile Cuma günü başlayan yurt içi seferlerine destek olmak amacıyla Trabzon´a giden heyet dün öğlen saatlerinde döndü. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Havaalanı Müdürü Hasan Şahin, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Adil Bahadır, Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Köktürk ve diğer yolcuları havaalanında Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir ile Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam karşıladı.


Vali Bülent Savur; "İmkanı olan havayolunu tercih etsin"


Bartın Valisi Bülent Savur´un eşi Nevin Savur´da aynı uçakla İstanbul´a gitti. Hızlı, konforlu ve güvenli ulaşım deyince akla uçak geldiğini ve Bartın Valisi olarak yurt içi seferlerini destekleyeceğini belirten Vali Savur; "Bölgemizin gelişmesi için en önemli hadise havayolu. Bu havalimanının uluslar arası bağlantısı olduğunu Almanya´ya seferleri olduğunu biliyoruz. Buranın yurt içi seferlerine açılması bölgenin tanınması, ekonominin gelişmesi ve zaman açısından çok önemli. Başta Zonguldak vali olmak üzere havalimanı için çaba sarf edenlere teşekkür ediyorum. Bölge insanının uçuşlara sahip çıkması gerekiyor. İmkanı olanların kaldı ki çok pahalı değil, havayolunu tercih etsinler. Bu havalimanı hepimizin değeridir. Bir havalimanı bulunduğu bölgeyi dünyaya açıyorsa bunun kıymetini bilmek lazım. Vali olarak elimden geldiğince uçuşlara destek olacağım. Vatandaşlarımıza tercihlerini havayolundan yana kullanmalarını söyledim ve söylemeye devam edeceğim"diye konuştu.


Gülşen; "Bu konforu kullanalım"


Trabzon, Rize, Artvin Hopa, Sarp Kapısı ve Batum´u gezme fırsatı bulduğunu söyleyen Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen gezi ile ilgili şunları söyledi; " Ülkeni doğusu olmasına rağmen devletin oraya çok ciddi yatırımlar yaptığını gördük. Tüneller ve karayolları ile Gürcistan´a çok kolay bağlantı sağlanmış. Gümrük ticareti doğrultusunda Sarp Sınır Kapısı´nda ticaret yapıldığını, Rize, Artvin ve Hopalıların Gürcistan´a günübirlik gidip ticaret yaptıklarını şahit oldum.


Bu seferler için Trabzon´da da reklam yapılması gerekiyor. Havayolu kolaylığı ve keyfini bölge olarak kullanmamız lazım. Biz üzerimize düşen görevi bundan sonrada yapacağız, imkanı olanların Borajet ile Trabzon´a gidip görmelerini tavsiye ediyorum".


Gülşen ayrıca sivil toplum kuruluşlarının toplu olarak yurt içi gezileri düzenlemesini istedi.


27 yolcu ile Trabzon´dan gelen uçak, 11 yolcu ile İstanbul´a uçtu.

Editör: Pusula Gazetesi