Zonguldak İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay, Kurul Üyesi Tülin Atalay ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay´ ında katıldığı toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu; "Kadınların etkinliğinin artması ile hem siyasette hem de iş dünyasına nezaket ve zarafet hakim olacak" dedi.


TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İstişare Toplantısı, 8 Mart Kadınlar Günü´nde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi´nde gerçekleştirildi. Toplantıda Ocak- Şubat ayları içerisinde oda ve borsalarda yapılan seçimlerde Oda Meclisi&[#]8217;ne girmiş iş kadınları da yer aldı. Zonguldak İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay, Kurul Üyesi Tülin Atalay ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay´ın da katıldığı toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Kadınların etkinliğinin artması ile hem siyasette hem de iş dünyasına nezaket ve zarafet hakim olacak" dedi.


Birinci oturumda "mevcut yapı ve işleyiş, karşılaşılan sorunlar", ikinci oturumda "Dünya ekonomik krizi ve Türkiye" konuları işlenildi. İstişare toplantısında yaptığı konuşmada Zonguldak İl Kadın Girişimciler Kurulu´nun çalışmaları hakkında bilgi vererek, bu çalışmalarda ki desteklerinden ötürü TBMM Başkanı Köksal Toptan´ın eşi Saime Toptan´a teşekkür eden Abay şöyle konuştu:


"Bir yıl önce bugün İstanbul´da bir araya gelmiş ve ardından çalışmalarımıza başlamıştık. Aradan geçen bir yıl içinde çok önemli çalışmalarda bulunduk bu çalışmalarımızın geçekleşmesinde oda yönetiminin bizlere büyük desteği oldu. Önce Dış Ticaret Semineri gerçekleştirdik, katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verdik. Spastik Çocuklar Derneği´ne bir araç alarak hediye ettik. Pek çok etkinlik yaptık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nda devlet sanatçımız Ayten Gökçer hanımefendinin katıldığı bir panel düzenledik.


Ancak her şeyden önemlisi etkinliklerimize TBMM Başkanı Köksal Toptan´ın eşi Saime Toptan Hanımefendi büyük destek verdi ve katıldı. TSO Yönetimi ve Oda Genel Sekreterinin destekleri ile yapılan çalışmaları gerçekleştiren 6 kadın üyemizden 2´si yapılan seçimlerde oda meclisine seçildi."


Zonguldak İl Kadın Kurulu Başkanı Nurcan Abay konuşmasının sonunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş´a teşekkür ederek "Bizlere, hepimizin aynı anda yapacağı ev ödevi verirseniz daha çok başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi.


Öte yandan Zonguldak İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş´ı Zonguldak´a davet etti. Abay,TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş´ın Zonguldak İl Kadın Girişimciler Kurlunun davetini kabul ettiğini ve Nisan ayında Zonguldak´a geleceğini açıkladı.

Editör: Pusula Gazetesi