Gazipaşa Caddesi&[#]8217;ndeki Vergi Dairesi binası önünde dağıtılan aşure etkinliğine; MHP Ar-Ge Birimi Şehir Plancılığı Başkanı Ahmet Turgut, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşure dağıtımı sonrasında açıklamalarda bulunan MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, aşure paylaşmanın, bolluğun ve bereketin simgesi olduğunu söyledi.

Gülay, &[#]8220;Muharrem ayı, tüm insanların birbirine yaklaştığı paylaşmanın huzura erdirdiği çok özel bir aydır. Sevgili Peygamberimizin de, &[#]8216;Ramazan ayından başka ayda oruç tutacaksanız, bu ay Muharrem ayı olsun&[#]8217; sözleri, bizlere Muharrem ayının ne kadar kıymetli bir ay olduğunu göstermektedir. Muharrem ayı İslam âlemi ve insanlık tarihi açısından ibretlik hadiselerle dolu bir aydır. Bizlerde MHP olarak Muharrem ayının simgesi olan aşureyi paylaşmanın ve kardeşliğin önemine vurgu yapmak amacı ile vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Bu etkinliğimizin iyiye, güzele ve paylaşmaya vesile olmasını diler, muharrem ayının İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Allah&[#]8217;tan niyaz ederim&[#]8221; diye konuştu.

Ardından konuşan MHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Güney ise, aşure geleneğini unutturmak istemediklerini ifade ederek, &[#]8220;Müslüman Türk geleneğimizde, Muharrem ayının onuncu gününde tutulan orucun ardından yapılıp dağıtılan aşure geleneğimizi bizde MHP olarak sürdürüyoruz. Türk kültürünün bir parçası haline gelen aşure geleneğinin unutturulmaması kültürel değerlere sahip çıkılması gerekmektedir. Yozlaştırılmak istenen Müslüman-Türk Kültürünün ilelebet sürmesi, unutulmadan bozulmasına fırsat vermeden yaşatmaya devam edeceğiz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi