Zonguldak’ta “24 Kasım Öğretmenler Günü” kapsamında ilk tören, Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlendi. Törene; Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak Kültür ve Eğitim Derneği (ZOKED) Başkanı Salih Alemdar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ramazan Çakal ve öğretmenler katıldı. Törende, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ÖĞRETMENLERİN RESİM SERGİSİ AÇILDI.

Daha sonra, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Sergi Salonu’nda 30 öğretmenin karma resim sergi açılış töreni yapıldı. Törene; Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Arslan ve öğretmenler katıldı.

Resim sergisi açılışında konuşma yapan Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, “Öğretmenlerimiz kendi el becerileriyle yapmış oldukları resimlerini sergiliyorlar. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Daha sonra, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ve beraberindekiler kurdeleyi keserek, sergide bulunan resimleri incelediler. Ayrıca, sergide toplam 32 eserin olduğu belirtildi.

ÖZBEK: “ÖĞRETMENLİK, İNSANLIK TARİHİNİN EN ANLAMLI VE ÖLÜMSÜZ MESLEĞİDİR”

İkinci tören ise, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Konferans Salonu´nda düzenlendi. Törene, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ergün Özgür, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, yaptığı konuşmada, "Öğretmenin vazifesi; gücü nispetinde bilgili, kültürlü ve erdemli toplum olma yolunda katkı sağlamaktır. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte bu kutsal mesleği bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıta olarak görüyorum. Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum" dedi.

PAPİLA: “BİZ, HEPİMİZİN GELECEĞİNİ ÇİZİYORUZ”

Törende, emekli öğretmenler adına konuşan emekli biyoloji öğretmeni Ayşegül Papila, çoğu zaman öğretmen olmayanların haksız eleştirilerine maruz kaldıklarını söyledi. Öğretmenlerin, “Tatilleri uzun, eve erken gidiyorlar, boş günleri olabiliyor” şeklinde söylemlerle karşılaştıklarını anlatan Papila, şunları kaydetti:

"Bizim sadece rakamlarla, dosyalarla veya bilgisayarlarla değil de insanla da uğraştığımızı unutuyorlar. İşten çıktığımızda işimizin bitmediğini, evde de, tatilde de devam ettiğini bilmiyorlar. Aslında biz hepimizin geleceğini çiziyoruz. Sizler ‘otobüste ayakta kalmayın, hastane kapılarında dermansız beklemeyin, bankalarda hesaplarınızın içi boşaltılmasın, berber saçınızı doğru kessin, çöpçü çöpünü düzgün toplasın, bu vatan aç kurtlara satılmasın’ diye çalışıyoruz."

Ayşegül Papila, şöyle devam etti:

"Uzaktan, ´Liseli´ deyip geçtiğiniz ya da ´Bırak Allah´ın ergenini´ dediğiniz çocuklarımızla 45 dakika konuştunuz mu? Hayata onların algılama penceresinden baktınız mı? Yolda elinde sigara ile etrafındakilere tehditkar tavırlar sergilediğinde üzüldünüz mü? Hayatta 40 insanı karşınıza alıp, yaşlarının 13-14 olduğunu bilmenize rağmen saygı duydunuz mu? Ağzınızdan çıkan her şeyi kaydeden bu dimağlara sorumlu olmayı yaşadınız mı hiç? İşte bütün bunları gün boyu büyük bir özveriyle meslektaşlarım yapıyor. Bu yüzden rahat bir yaşam, teknolojik donanımlı sınıflar, pozitif yaklaşımların olduğu bir çalışma ortamı onların hakkı."

Emekli öğretmenin sitemkar konuşması, salonu dolduran meslektaşları tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konuşmasının ardından Zonguldak Atatürk Lisesi’nden emekli olan Biyoloji Öğretmeni Ayşegül Papila, iki veliyi yanına çağırdı. Velilerden Yaşariye Demirci’nin çocuğunu GATA hemşireliğe yerleştirdiklerini ve diğer veli olan Nezahat Bakan’ın annesinin ve babasının bıraktığı torununu birlikte büyüttüklerin, okuttuklarını ve çocuğu Bülent Ecevit Üniversitesi elektrik-elektronik okuduğunu söyledi. İbrahim Barut’un ise, ilk öğrencilerinden olduğunu belirterek, işletme okuduğunu ve bir şirketin finansal müdürü olduğunu ifade etti. Ayrıca, velilerden Yaşariye Demirci, Nezahat Bakan ve İbrahim Barut ise, kısa bir konuşma yaparak, Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

Ardından, resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilmesinin ardından emekli olan 23 öğretmene “Hizmet Şeref Belgesi” ve plaket verildi. 33 stajyer öğretmenin yemin ederek öğretmenliğe ilk adımı attığı tören, Öğretmen Marşı´nın okunmasıyla sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi