Zonguldak Belediyesi Trafik Komisyonu&[#]8217;nun, Zonguldak&[#]8217;ın en eski durağı olan Zonguldak-Kozlu Üst Yol Minibüs Durağı&[#]8217;na ait araçların belediye sınırları içinde indirme-bindirme yapmayacağı şeklindeki kararı yargıya taşındı. 16 Ocak 2012 tarihinde Zonguldak İdare Mahkemesi&[#]8217;ne açılan dava, 16 Ekim 2012 tarihinde sonuçlandı. Mahkeme, 5393 sayılı Belediye Kanunu gereği Zonguldak Belediyesi Trafik Komisyonu&[#]8217;nun aldığı kararı, hukuka aykırı bularak, iptal etti.

&[#]8220;KARAR, 2003 YILINDA OLDUĞU ÜZERE TEKRAR LEHİMİZE SONUÇLANDI&[#]8221;

Zonguldak-Kozlu Üst Yol Minibüs Durağı Başkanı Paşa Bina, dün yaptığı açıklamada, davanın kendi lehlerine sonuçlandığını belirterek, &[#]8220;Ortak güzergah olarak kullanılan yerlerde yolcu indirme-bindirme yapıp yapamayacağımız ile ilgili dava nihayet bir kez daha lehimize neticelenmiştir. Uzun soluklu, daima adaletten yana bir tavırla, hiçbir zaman kırmadan-dökmeden, hiçbir kesimi incitmemeye özen göstererek, hakkımızı arama noktasında gerçekleştirdiğimiz hak arayışı mücadelemiz sonuçlanmıştır. Resmi belgelerimizde ulaşabildiğimiz üzere 1940´lı yıllarda kurulan Zonguldak&[#]8217;ımızın ilk ve en eski durağı olarak eskiden olduğu gibi, diğer duraklarca da ortak kullanılan tüm güzergahlardan yolcu taşımacılığı yapabileceğimiz kararı, 2003 yılında olduğu üzere tekrar lehimize neticelenmiştir&[#]8221; dedi.

&[#]8220;BİZLERDEN DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN HALKIMIZA ŞÜKRAN BORÇLUYUZ&[#]8221;

Zonguldak halkına da teşekkür eden Dernek Başkanı Bina, &[#]8220;Bu karar ile haklılığımız bir kez daha perçinlenmiş, yolcularımızın istekleri, beklentileri noktasında biz çalışanlarla birlikte vatandaşlarımızın en doğal ulaşım, seyahat ve tercih etme hakları korunmuştur. Vatandaşlarımız artık diledikleri aracı seçerek, kendi isteklerine en uygun olanı, en iyi hizmeti tercih etme haklarına sahip olmuşlardır. Zonguldak-Kozlu Üst Yol Minibüs Durağı çalışanları olarak, bu vesileyle her fırsatta desteklerini bizlerden esirgemeyen, &[#]8216;haksızlığa dur&[#]8217; deme cesaretini gösteren, haklı mücadelemizde imza toplayarak, imzalar vererek bizlere destek olan, bu sayede kendi haklarını da arayan, adlarını saymakla bitiremeyeceğimiz özelde bölge halkımıza, tüm yolcularımıza, dostlarımıza şükranlarımızı sunar teşekkür ederiz&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi