Gülay, TTK´da verimi artırmak için teknolojinin yenilenmesi gerektiğini belirterek alınan 3 bin işçinin de üretimi artırmak için yeterli olmadığını söyledi.


Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, TTK Maden Makinaları Fabrikası İşletme Müdürlüğü çalışanlarını ziyaret ederek, seçimlerde destek istedi.


İşçilerin zor şartlarda çalıştığını ve fabrikada birçok makinenin eskidiğini belirten Gülay, 2002 yılında 6 kişilik bir ekiple TTK´yı nasıl ayakta tutabiliriz diye rapor hazırlayıp Başbakan ve TBMM Başkanı Köksal Toptan´a verdiğini söyledi.


TKK´ya alınan 3 bin işçinin üretimi artırmak için yetersiz olduğunu belirten Gülay; "TTK´nın kalbi merkez atölyesidir. Burası Türkiye´nin sayılı fabrikalarından biridir. Görüyorum ki artık makineler çok eskimiş. 40 yıllık makineler var. Burada birçok şey eskimiş. TTK´yı ayakta tutmak için bunları yenilemek lazım. Ben TTK ile ilgili 2002 yılında bir rapor hazırlanmıştım. TTK´yı nasıl kurtarırız diye 6 kişilik bir ekiple çalıştık. O çalışmamızı Sayın Köksal Toptan´a ve Başbakana da vermiştik. Ama o gün bu gün hiç bir şey yapılmadı. Bir tek TTK´ya 3 bin işçi alındı. Üç bin işçi alındı ama yeterli değil. Daha yeni bin 500 kişi emekli edildi. Bu demektir ki 3 bin kişinin yarısı gitti. Bence 3 bin kişi çözüm değil. Merkez atölyesinde insan kalmamış. Daha önce burada bir 200 kişi çalışıyormuş. Şu anda da 260 kişi çalıştığını söylüyorlar. Bin 200 işçi çalıştıran bir yer düşüş yaşayarak 260 kişiyle verim alabilir mi? Hiç olmazsa yarı yarıya indirerek 600 kişi çalışması lazım. Verim alabilmek için burayı ciddi bir şekilde yenilemek lazım. Teknolojiyi yenilemek lazım. Bunları yalandan ayakta tutmak sadece zararı artırır. Teknolojiyi yenileyip işçi sayısını artırılarak verim sağlayabilirsek, yine eskiden olduğu gibi çok güzel işler yapabiliriz. TTK´da çalışan emekçi arkadaşlarımızdan destek istiyoruz" dedi.


Ziyarette bir tartı makinesine oturarak kilosunu tarttıran Gülay, "Ben 90 kiloyum. Ağır adamım, diğer adaylar gibi ufak tefek değilim" diye espri yaptı.

Editör: Pusula Gazetesi