Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, 4 Kasım’da gerçekleştirilen 10’uncu Olağan Büyük Kurultay ile ilgili açıklamalarda bulunarak, MHP’ye yakışan bir kongre gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye’nin, MHP’ye ihtiyacı olduğunu ve diğer Genel Başkan adaylarının yanında yer alan üyeleri MHP’ye gelmeleri yönünde çağrıda bulunan Ayan, açıklamasında şunları söyledi:

“MHP, 10’uncu Büyük Kurultayı’nı tamamlamıştır. Allah’a şükürler olsun ki, MHP’ye yakışır bir kongreye yapılmıştır. Bu kongre sonuçları itibariyle olsun görselliği ve coşkusu itibariyle olsun MHP, AKP’nin alternatifi olduğunun sonucu ortaya çıkmıştır. Kurultayımızda herhangi bir olumsuzluk, herhangi bir kargaşa yaşanmamıştır. Ben kurultayda Genel Başkan adayı olanlara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Kendilerinin salona girişinden kongrenin bitişine kadar olan sürede olumsuz hiçbir cümle kullanmadan MHP’ye yakışan mükemmel bir kongre olmuştur. MHP’nin kurultay delegeleri, Genel Başkan adaylarımızın konuşmalarını ayakta alkışlamışlardır. Kongremiz sonuçları itibariyle hem Türkiye’yi, hem teşkilatlarını yeniden kucaklayacak bir sonuç ortaya çıkmıştır. Kongremize katılan, Türk Cumhuriyetlerini temsilen Orta Asya’da bulunan Türk dernek ve kuruluşlarının temsilcileri kongrede yer almıştır. Önümüzde ki yıllarda yapılacak olan seçimlerde MHP beklentilerin çok üzerinde bir oy alacaktır. Halkımız bu teveccühü bize göstermiştir. Ben buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Kongre bitmiştir, MHP’ye Türkiye’nin ihtiyacı vardır. Dolayısıyla diğer aday arkadaşlarımızın yanında yer alan arkadaşlarımızın da yuvası MHP’dir. Ben kendilerine Zonguldak İl Başkanı olarak taraf olan arkadaşlarımıza MHP’ye gelmelerini önemle istirham ediyorum.”

“GENEL BAŞKANIMIZ ZONGULDAK’I BİZE TESLİM ETMİŞTİR”

“Her kuruluşta bir tüzük vardır. Ben şahsi irademle hareket etmem. MHP, tüzükle yönetilen bir siyasi partidir. Bu tüzük içerisinde MHP’nin İl, İlçe Başkan ve yöneticilerinin sorumlulukları bellidir. 4 Kasım itibariyle kavgalar ve söylentiler bitmiştir. Yönetim ve yürüyüş şekli bellidir. İl Başkanı olarak bu tüzüğün dışında hareket etmem. Bu noktada bütün kurullarımızın buna göre çalışmasını ve hareket etmesini istemek benim hakkımdır. Kongre öncesinde Merkez Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu üyeleri ile ilgili bir takım arkadaşlarımız yorum ve yazılarda bulundular. Çıkan sonuç itibariyle Genel Başkanımız Zonguldak’ı bize teslim etmiştir. Biz burada Merkez Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyesi herhangi bir sıkıntı yaratmaz. Biz onların boşluklarını ve eksiklerini tamamlarız. Çalışmalarımız ve hedeflerimiz bu yöndedir.”

“AYDIN, ÇALIŞMALARININ KARŞILIĞINDA 441 OY ALMIŞTIR”

“Genel Başkanlığa aday olan Koray Aydın, teşkilatlarımızda yetişmiş bir büyüğümüzdür. Kongre içerisinde kendiside gerçekten çok çalışmalar yapmıştır. Kendisi de o noktada çalışmalarının karşılığında 441 oy almıştır. Azımsanacak bir oy değildir. Kendisine teşkilatlar içerisinde sevildiği gösterilmiştir. Kongrede yapmış olduğu konuşmada, önümüzdeki dönem MHP’de en az bizler veya bizden daha fazla çalışacağını göstermiştir. Kendisini tebrik ediyorum. Zonguldak’ta gerek merkezi hükümet olsun, gerek yerel yönetimler olsun hizmet alamamaktadır. Bu noktada MHP alternatif olmuştur. Arkadaşlarımızı partiye dönmeleri konusunda çağrıda bulunuyorum.”

“YENİ BİNADA HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Önümüzdeki günlerde açılışını yapmayı düşündüğümüz MHP’nin yeni hizmet binası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi İşhanı’nda hizmet vermeye devam edecektir. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum. Kongre öncesinde söylediğimiz gibi MHP’ye yakışan bir binada Zonguldak’a hizmet etmeye geliyoruz dedik ve Allah’a şükürler olsun bu isteğimiz yerine gelmiştir.”

“ERKAN HABERAL’IN MHP’YE ÇOK HİZMETİ OLMUŞTUR”

CHP’nin tutuklu Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal’ın parti yönetimine girmesini değerlendiren Ayan, MHP’yi kast ederek, “Bunun dışında bir hareket kabiliyeti kalmamıştır” dedi.

Ayan; “Genel Başkanımız her zaman söylediğimiz gibi ahde vefaya inanan bir insandır. Böyle olduğunu yine göstermiştir. Sevgili Erkan Haberal, yıllardan beri MHP’ye gerek yönetimler kademesinde, gerek diğer kademelerde olsun çok hizmeti olmuştur. 2011 seçimlerinde babası CHP’yi tercih etmiştir, bunlar ayrı şeylerdir. Dolayısıyla Genel Başkanımız, Erkan Haberal’ı MHP’ye vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Ankara bölgesinde değerlendirme amaçlı Merkez Yönetim Kurulu’na seçmiştir. Zonguldak çalışmalarında yük bizdedir, sorumluluk bize verilmiştir. O yüzden spekülasyon yapmaya gerek yoktur. Sonuçta Erkan Haberal, MHP’nin Merkez Yönetim Kurulu üyesidir. Kendisinin bu saatten sonra yapacağı faaliyetler bu noktadadır. Bunun dışında bir hareket kabiliyeti kalmamıştır. Yeni seçildiği yer kendisinin yuvasıdır.”

Editör: Pusula Gazetesi