Site Mahallesi´nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın, AK Parti Zonguldak Belediye Başkanı ve Başkan adayı Secaattin Gonca´nın bilboardlarda asılı afişlerinde yer alan yüzlerinin üzerine başka afiş yapıştırılmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Üzerinde CHP Gençliği yazan, içinde Atatürk´ün fotoğrafının yer aldığı "Cumhuriyetin kalesini geri alacağız" ve "Emek En Yüce Değerdir" yazan afişleri gören vatandaşlar duruma ilginç bir yorum yaptı.
Durumun yanlış olduğunu söyleyen Hasan Bayrak, "Siyaseti her geçen gün çirkinleştiriyorlar. Şu anda siyasete güven kalmadı. Bence afiş üzerinde yazan ´Cumhuriyetin kalesini geri kazanacağız´ lafı da siyasal bir deyim" diyerek Atatürk´ün fotoğrafının seçim afişinde kullanılmasına tepki gösterdi.
Zonguldak Belediyesi işçileri Levent Özgün ve Muhammet Dedeoğlu ise yaklaşık iki gündür afişleri kazıdıklarını kaydetti. Gündüz kazıma yaptıktan sonra ertesi günü yine aynı şekilde kazıdıkları yere afiş yapıştırıldığını gördüklerini söyleyen işçiler, yaklaşık 10´a yakın durakta kazıma yaptıklarını söyledi.
Öte yandan, AK Parti Zonguldak İl yönetimi, Atatürk´ün fotoğrafının seçim afişlerinde kullanılmasının yasal olmadığını belirterek konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi