Ankara’da ´Alternatif Cumhuriyet Kutlamaları´nda Birinci Meclis önünde toplanan grup ile polis arasında arbede çıktı. Polis, Birinci Meclis´e yürümek isteyen gruba biber gazıyla müdahale etti. Baruthane Kavşağı´nda toplanan grup, ellerinde bayrak ve flamalar Birinci Meclis´e doğru yürüyüşe geçti. Meclis önünde barikat kuran polis, gruba izin vermedi. Göstericiler ile polis arasında sözlü tartışma çıktı, ardından grubun polis barikatına yüklenmesiyle arbede yaşandı. Polis, göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler ve basın mensupları yoğun biber gazından etkilendi.

Etkinliğe katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na eşlik eden CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de biber gazına maruz kalarak zor anlar yaşadı.

Pusula’ya konuşan Köktürk; “Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun ama burada iyi şeyler olmuyor. Şu anda biber gazı yemiş durumdayız ve konuşmakta zorlanıyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikteydik. Üzerimize sıkılan gazla neye uğradığımızı şaşırdık” dedi.

Köktürk, yaşananlar üzerine Zonguldak programını iptal etti.

Bu akşam Zonguldak´taki programlara katılamayacağını açıkladı.

Editör: Pusula Gazetesi