Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, beldenin ilçe yapılmasının gündeme gelmesi olayı nedeniyle Başbakan Recep Tayip Erdoğan, TBMM Eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’a teşekkür etti. Beldenin ilçe yapılması için gerekli önergenin İçişleri Komisyonu’na Milletvekili Ulupınar tarafından verileceğini kaydeden Başkan Bektaş, “Beldemiz ilçe olmayı çok fazlasıyla hak etti. Ben bu işin havasını atacak adam değilim. Sonuçta sadece bir emek verdik. Memleketin işçisiyiz, amelesiyiz. İnsanların hizmetkarıyız. Biz emeğimizi, yaptığımızı söyleyince, millet ‘bu basit işlerle nemalanmaya çalışıyor’ diyor. Asıl olan buranın ilçe olmasıdır. Memlekete hayırlı olsun, çok önemli tarihi bir gelişmedir. Gerisi teferruat. Buraya emek verdik. Emeğimizin karşılığını aldık. Millet konuşsun, konuşulanlara bakmıyorum. Yapıcı eleştirilerden ders alıyorum. Dedikoduları, kale bile almıyorum. Basiretsiz insanların lafları beni bağlamıyorum. Yapıcı eleştirilerin hepsinden ders alıyor, mutlaka yerine getiriyorum” dedi.

Kilimli beldesinin durumu konusunda ise yorum yapmasının mümkün olmayacağını belirten Bektaş, gelişmeleri takip edeceğini kaydetti. Kilimli Beldesi ve yakınındaki Gelik, Çatalağzı ve Muslu Beldeleri ile birleşmesi çağrısında bulunan Bektaş “Kilimli ilçe olamazsa, yazık olur. Benim şahsi fikrim, Kilimli, Çatalağzı ve Muslu ile birleştirip, güzel bir ilçe olmasıdır. Gelirleri açısından çok güzel hizmet verilir. Hatta Gelik Beldesini de içerisine katıp, çok güzel hizmet verilebilir” dedi.

KAPATILACAK BELEDİYELER

Başkan Bektaş, kapatılacak belediyeler konusuna ise siyasi bakılmamasını istedi. Küçük nüfuslu belediyelerin gelirleri az olmasına rağmen coğrafi yapılarının çok zor ve dağınık olduğunu vurgulayan Başkan Bektaş, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

“Kapanacak belediyeler konusuna siyasi bakmaya gerek yok. Bu arkadaşlarımız o kadar zor durumdalar ki, para gelmez, hizmet ile sıkıntıları olur. Gelir sağlayamazlar. Dışarıdan bakıldığında ise ‘Belediye idi, şimdi neden alındı’ denilebilir. Ama bence hizmet açısından bu gelirle kalmaktansa, belediyelerin kapatılması daha iyiydi. Ama bundan sonra Özel İdare’ye iş düşüyor. Hizmetlerin getirilmesi gerekir.

Editör: Pusula Gazetesi