Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, öğretmen açıkları, öğrencilerin okullarında ve ulaşımda yaşadıkları sorunlarla ilgili AK Parti hükümetini eleştirdi.

“Bin 400 öğretmen açığı bulunan Zonguldak’a bu rakamın yüzde 10’u kadar öğretmen atanmasının, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve AKP İl Başkanlığı’nın şehrimize ne kadar önem verdikleri anlaşılmıştır” diyen Başkan Gülay, AK Partililerin zor şartlarda okuluna gitmeye çalışan öğrencilerin yerine kendi çocuklarını koyarak, bu gibi sıkıntılarda ne yapacaklarını daha iyi düşünebileceklerini söyledi.

Gülay, açıklamasına şöyle devam etti:

“KÖROĞLU KÖYܒNDE ÖĞRETMENSİZLİK NEDENİYLE OKUL KAPALI”

“2012-2013 eğitim ve öğretim yılı maalesef ülkede ve şehrimizde sancılı başlamıştır. Tüm uyarılarımıza rağmen kulaklarını tıkayan ve çözmek yerine köstek olan AKP’liler, öğrenci kardeşlerimizi yeni yılda da mağdur etmişlerdir. AKP İl Başkanı’nın basında eğitim sisteminde ve kurumlarında sıkıntı olduğunu söylemesi, bir kaçış yolu olmamalı, sorunların bizzat çözüm noktası olan partisi ve hükümeti ile konuların üzerine giderek, gerekli önlemleri alıp insanlarımızı mağduriyetini gidermesi gerekmektedir. Yeni eğitim yılı başlamadan önce kamuoyu ile paylaştığımız öğretmen açıkları, derslikler ve okullardaki sıkıntılar artık gün yüzüne çıkmış ve maalesef bu sıkıntılar yüzünden öğrencilerimizin ya dersleri boş geçmekte ya da öğretmen olmadığı için okullarına başlayamamışlardır. Bin 400 öğretmen açığı olan bir ile bu rakamın yüzde 10’u kadar öğretmen atanması Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve AKP İl Başkanlığı’nın şehrimize ne kadar önem verdikleri anlaşılmıştır. Merkeze bağlı köylerdeki tespitlerimizde, öğretmeni olmayan okul veya öğrencisini okula götüremeyen bir devlet ile karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. Bunlara en güzel örnek ise, Köroğlu Köyü’ndeki okulda öğretmen olmamasından okulun kapalı tutulması ve buradaki öğrencilerin başka okula nakli gerçekleşmediğinden öğrencilerimizin bu seneye başlayamaması veya Osmanlı Köyü’ne bağlı mahallelerde öğrenci sayısının azlığı bahane edilerek, taşımalı sistemin buralarda uygulanmadığını maalesef tespit etmiş durumdayız.”

“KONUŞUNCA MANGALDA KÜL BIRAKMIYORLAR”

“İl Milli Eğitim Müdürü’nün de söylediği gibi yeni yılın başlamasıyla eğitim sisteminin güllük gülistanlık olmadığı daha iyi anlaşılmış, ancak iktidar sorunların çözümü noktasında varlık gösterememiştir. Ücretli öğretmenden kadrolu öğretmene kadar veryansın eden AKP İl Başkanı, kendi Genel Başkanlarının da söylediği gibi öğretmenlerimizin bu maaşları hak etmediği için mi atama bekleyen binlerce öğretmenimizi göreve başlatmamışlardır? Her söylemimizde dile getirdiğimiz gibi Zonguldak’ın sahibi olmadığını ve kalbi bu şehir için atan vekillerin ve yöneticilerin olmadığını kamuoyu bir kez daha anlamış, ama en azından bu sıkıntıları konuştuklarında mangalda kül bırakmayan idarecilerden ve siyasetçilerden ricamız öğrencilerimizin ve köy okullarının sıkıntısı olan öğretmen açıklarını halletmelerini bekliyor ve oralarda okula gidemeyen veya zor şartlarda okuluna gitmeye çalışan öğrenci kardeşlerimizin yerine kendi çocuklarını koyarlarsa bu gibi sıkıntılarda ne yapacaklarını daha iyi düşünebilirler. AKP İl Başkanı’nın ve iktidar görevlilerinin bir yaptırımı olmadığından Ereğli’de harikalar yaratan sözde Milli Eğitim müfettişi olduğun söyleyen hanımefendiyi merkeze davet ederek, buradaki sıkıntıları da çözmesini bekliyoruz. Kendisini bu defa ‘AKP Genel Merkezi müfettişi’ diye tanıtarak, burada iş yapmayan AKP’liler ile Zonguldak sorunlarıyla ilgilenmeyen bürokratlara da sorunları çözdürmesini bekliyoruz.”
Editör: Pusula Gazetesi