Çaycuma Esnaf Odası ile Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayri Kandemir, oda üye aidat faizlerinin kaldırıldığını belirtti.


Kandemir, 18 yaşından küçüklere tekel ürünlerinin satışının yasaklandığını ve Kredi Kefalet Kooperatifi&[#]8217;ne borcu olanların bir defaya mahsus olmak kaydıyla kredi borcu faizlerine 48 aya kadar taksitlendirme getirildiğini söyledi.


Ekonomik krizden dolayı üye aidatlarının ödenemediğini belirten Kandemir; &[#]8220;Aidatları 28 Ağustos 2009 tarihine kadar ödeyenlerden gecikme faizlerinin alınmayacaktır. Kredi alıp ta takibe intikal eden üyelerimizin takip borçlarının yeniden yapılandırılması Merkez Birliği&[#]8217;nin düzenlediği mevzuata göre 31 Aralık 2008 tarihinden önce kooperatif takibine intikal etmiş ortakların takipte bulunan anapara tutarını ödemeleri kaydıyla ödemenin yapıldığı güne kadar işlemiş olan gecikme faizi tutarları 48 aylık taksitlendirilecektir. Son başvuru tarihi 31 Mart 2009 olup bu tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir. Uygulamadan faydalanamayan üyelerimiz icraya verilecektir. Krediler geri dönmediği takdirde bu senede kredi kullandırmamız mümkün değil. Esnaflarımız biraz gayret gösterirse kooperatifimiz eski haline dönecektir. Kooperatifler esnafların can simididir. Kurumlar olmazsa küçük esnafta yaşamaz&[#]8221; dedi.



Tekel ürünü satanlara denetim

Ayrıca 18 yaşını doldurmayan gençlerin tekel ürünlerini alması ve toplu yerlerde sigara içilmesinin yasak olduğunu söyleyen Kandemir, konuyla ilgili denetleme ekibi kurulduğunu söyledi. Kandemir; &[#]8220; İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkâr Odası, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, Sağlık Grup Başkanlığı ve Şoförler Odası tarafından ekip kurularak, ilgili mekânlara zaman zaman denetleme yapılıp ceza uygulanacaktır&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi