Bu konuda ön hazırlık çalışmalarını hızlandıran Zonguldak Belediyesi, önümüzdeki aylarda ihale yaparak, süreci hızlandırmak istiyor. Projeler üzerine çalışmalar ise devam ediyor.

Kanalizasyon arıtma tesisinin devreye girmesi ile kıyılardaki kirliliğin sona ermesi beklenirken, yapılacak tesisten aynı anda binlerce kişinin hizmet alabilmesi hedefleniyor. Tesisler, kış aylarında da kullanılabilecek şekilde projelendirilecek. Proje hayata geçtiği takdirde, Zonguldak, turizm adına önemli bir tesis kazanmış olacak.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, teknik anlamda projenin altyapısının hazırlandığını belirterek, amaçlarının Zonguldak’a çok geç kalınmış bir tesisi kazandırmak olduğunu söyledi. Akdemir, tesisi yap-işlet-devret modeliyle kısa sürede yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

Yapılacak olan tesisin önemli bir turizm ve dinlenme noktası olmasını istediklerini belirten Başkan Akdemir, “Bu tesisin Zonguldak’a gelenlerin de önemli bir uğrak noktası olmasını istiyoruz. Sosyal tesis içinde pek çok detay düşünülüyor. Yaz aylarına kadar yetişmez, ancak biran önce başlatmak istiyoruz” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi