Akmercan Doğalgaz Dağıtım Şirketi Bölge Müdürü ve Makine Mühendisi Bekir Selçuk, 30 yıllığına Bartın, Zonguldak, Çaycuma, Devrek, Kozlu ve Kilimli şehirlerinde doğalgaz dağıtım lisansını aldıklarını kaydederek, çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Firmanın Mayıs ayında dağıtım lisansını aldığını belirten Müdür Bekir Selçuk, Haziran ayı sonunda Bartın’da Temmuz ayı ile birlikte Zonguldak’ta yatırım çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Zonguldak´ın Gaca Dağı’nda ana vana bulunduğunu belirten Bölge Müdürü Selçuk, yaklaşık 9 kilometrelik hat ile doğalgazın şehre getirileceğini ifade etti. Şu anda Çaydamar Mahallesi’nde süren çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Selçuk, ilk doğalgazın Karaelmas Mahallesi’ne verileceğini ifade etti. Selçuk, “Zonguldak ve Bartın bölgelerinde yatırım çalışmalarımız süratle devam ediyor. Kozlu, Kilimli, Çaycuma ve Devrek çevresindeki yatırımlarımız, önümüzdeki sene peyderpey başlayacak. Zonguldak’taki yatırımız, Çaydamar bölgesinden köy hizmetlerinin bulunduğu nokta itibariyle Çevik Kuvvet Şube müdürlüğü binasına kadar, yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda bir hattı kapsıyor. Burada 100 metre kadar bir hattın döşenmesi işimiz kaldı. Çevik Kuvvet’in oradan Karaelmas mahallesine doğru devam edeceğiz. Bu seneyi böyle tamamlamış olacağız” diye konuştu.

Bahçelievler ve 467 Evler Mahallelerine ise, 2013 yılının sonuna doğru gazın verileceğini açıklayan Selçuk, şöyle konuştu:

“Hattımızın vanası Gaca Dağı’nda bulunuyor. Önümüzdeki kış ayı ve yoğun şartlar nedeniyle çalışmalar bir sonraki sene devam edecek. Gaca Dağı’ndan yani yaklaşık 9 kilometre mesafeden şehre doğalgazı getireceğiz. Bahçelievler ve 567 Evler Mahallelerine önümüzdeki sene gaz vermiş olacağız.”

Selçuk, ihale şartnamesi gereği ilk 18 ay içerisinde Bartın ve Zonguldak’ın herhangi bir yerlerinde ilk gazı yakma zorunluluklarının bulunduğunu vurguladı. Zonguldak’ta ilk gazın verilmesi için yasal zorunluluğun 22 Eylül 2013 tarihinde dolduğunu ifade eden Selçuk,

“Biz bu tarihten önce gaz vermiş olacağız. Temmuz-Ağustos gibi ilk gazı Zonguldak’a vermiş oluruz. Muhtemelen ilk gazı ya Köy Hizmetleri’nde ya da Karaelmas Mahallesi’nde yakarız. Çalışmalarımız devam eder ve Bahçelievler Mahallesi’nde de yılsonuna doğru gazı vermiş oluruz” dedi.

Selçuk, ilk gaz yakım işleminden sonraki 5 yıl içerisinde de bölgedeki altyapının tamamlanacağını ve Zonguldak, Kilimli, Kozlu Çaycuma, Devrek’in tamamına doğalgazın verileceğini sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi