Çaycuma ilçesinde 6 Nisan&[#]8217;da çöken ve 15 kişinin hayatını kaybettiği Çaycuma Köprüsü&[#]8217;nün yerine yapılacak olan köprü ihalesini alan ve bir süre önce çalışmalara başlayan Atak İnşaat yetkilileri, manevi boyutundan dolayı Çaycuma Köprüsü&[#]8217;ne ayrı bir önem verdiklerini, gece-gündüz çalışmak kaydıyla köprüyü en kısa zamanda bitirmeyi hedeflediklerini söylediler.

Atak inşaat Çaycuma Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Doğukan Atak, fore kazık makinesi ile çalışmalara devam ettiklerini söyleyerek, &[#]8220;Zemini güçlendirmek için yerin altına fore kazık imalatı yapacağız. Şu anda zemini tanımak adına deneme kazığı yapıyoruz. Köprünün altında 96 adet kazık olacak. Suyun enerjisini kırkma için &[#]8216;şut yapısı&[#]8217; dediğimiz yapıda da belli bir kazık adedi var. İşlerin daha hızlı yürümesi için programlı bir şekilde kazık imalatını sürdüreceğiz. Duruma göre bünyemizde bulunan bir fore kazık makinesini daha Çaycuma&[#]8217;ya getirebiliriz&[#]8221; diye konuştu.

İşin bitiş süresiyle ilgili söylentiler olduğunu, fakat işin süresini suyun enerjisini kıran şut yapısının belirleyeceğini ifade eden Doğukan Atak, &[#]8220;Devletin bize verdiği yasal süre 500 iş günüdür. Fakat manevi boyutundan dolayı köprüyü bir an önce bitirmek için çaba sarf ediyoruz. Şantiyeler içinde önceliğimizi Çaycuma&[#]8217;ya verdik. Bize gelen projede dikdörtgen duvar şeklindeydi. Hesaplar yapıldığında bu duvarın kurtarmadığı anlaşıldı. Bu nedenle yaklaşık 50 metre uzunluğunda enerji kırıcılı ayrı bir imalat oluşturulup DSİ&[#]8217;nin onayına sunuldu. Süre olarak sıkıntımız yok, fakat enerjik kırıcı havuzundaki çalışma süreyi uzatabilir. Kullanılan mevcut köprü içinde yetkililer gerekli incelemeleri yaptıktan sonra firma olarak üzerimize düşen onarımı yaparız&[#]8221; dedi.

Köprü ayağına ilk beton dualarla döküldü

Çaycuma ilçesinde 6 Nisan&[#]8217;da çöken Çaycuma Köprüsü&[#]8217;nün yerine yapılacak olan yeni köprü ayağına ilk beton, kurban kesilerek döküldü. Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve Başkan Yardımcısı Ahmet Ali Başören, çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgi aldılar. Bugüne kadar gelinen aşamada hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden firma yetkilisi Selahattin Atak iddialı konuşarak, &[#]8220;Hava koşulları elverdiği sürece, ödenekte sıkıntı olmazsa, Şubat ayı sonunda yeni köprünün üzerinden kendi arabamla geçmeyi düşünüyorum&[#]8221; dedi. Başkan Gülşen ise, &[#]8220;Bu kadar kısa sürede köprüyü bitirirseniz, herhalde size ilçenin altın anahtarını veririz&[#]8221; dedi
Editör: Pusula Gazetesi