Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü A.Özgür Uslubaş, Ziraat Mühendisleri Neslihan Avcı, Asiye Şenbaş ve Suna Güncan ile Gemiciler Mahallesi&[#]8217;nde kurulu tarım ve hayvancılık işletmesini ziyarette bulundu.
Gazeteci Kubilay Kalaycı&[#]8217;nın sahip olduğu işletmeyi gezen Kaymakam Yaman ve beraberindekiler, 15 dekar alana sahip olan işletmenin 2 dekarının karpuz bahçesi, 1 dekarının karışık sebze bahçesi, 8 dekarının yem bitkisi ekili olduğunu ve 55 tane sakız koyunun işletmede bulunduğunu öğrenince, istek ve azminden dolayı Kubilay Kalaycı&[#]8217;yı tebrik edip başarılarının devamını dilediler.

Kaymakam Yaman, alanın tamamının değerlendirilip örnek bir işletme olması konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özgür Uslubaş&[#]8217;a talimat vererek, işletmenin Çaycuma için örnek olabilmesi konusunda teknik yönden tüm çiftçilerin olduğu gibi Kubilay Kalaycı&[#]8217;ya destekte bulunulması talimatını verdi.

İlgilerinden dolayı Kaymakam Yaman&[#]8217;a teşekkür eden tesis sahibi Kalaycı, &[#]8220;Ekonomideki durgunluğun giderilmesi için mutlaka geçmişte olduğu gibi bölge insanımızın küçük çaplıda olsa tarım ve hayvancılığa önem vermesi gerekir. Bu konuda sektöre girdiğim bu tarafa gerek Kaymakamımız Hasan Yaman, gerekse Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkililerimizin çabalarını görüyoruz. Umarım halkımız bu fırsatları değerlendirir. Bu sene kurduğumuz çiftliğimizi, bu desteklerle örnek bir tesis haline getirmeye çalışacağız&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi