AK Parti Ormanlı Belde Teşkilatı tarafından 3 ayrı seçim bürosunun açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenlerine AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Karadeniz Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, Ormanlı Belediye Başkan adayı Bayram Başol, Kandilli Belediye Başkan adayı Yaşar Ciğer, Çaylıoğlu Belediye Başkan adayı Rıfkı Gültekin, parti teşkilatı ve vatandaşlar katıldı. Coşkulu bir kalabalığın katıldığı açılışta konuşan AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, "Yerel seçimler gerçekten önemli. Şunu ifade etmek istiyorum ki AK Parti iktidarından bu yana sadece seçimden seçime halkın karşısına çıkmadık. Teşkilatlarımızla birlikte milletvekillerimizin katılımıyla belde belde, köy köy, kasaba kasaba dolaştık" dedi.
Uçar ayrıca, AK Parti döneminde Ormanlı´ya yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. AK Parti´den aday gösterilmeyip başka bir partiden aday olan Yaşar Sever´i eleştiren İlçe Başkanı Erol Şahin, Yaşar Sever´i kastederek, "O kişiye sormuştuk, seni aday göstermezlerse ne yaparsın?" diye. ´Ben partimden hiçbir yere gitmem. Hatta size teşekkür ederim. Zaten ben belediye başkanlığı yapmak istemiyorum´ demişti. Gelin görün ki o arkadaşımız başka bir partiden aday. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ama hizmetin yeri AK Parti´nin bayrağının altıdır" dedi.
Şahin ayrıca, AK Parti´nin bütün belediye başkan adaylarına kefil olduğunun altını çizerek tüm AK Parti belediye başkan adaylarına hizmet için oy istediğini söyledi. Kendisiyle yapılan röportajlarda ve gittiği her yerde diyalogun önemini belirten AK Parti Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, "Bizim en büyük sorunumuz diyalog. Biz eğer beldelerimizle kavga yaparsak, çevremizdeki ilçelerle kavga yaparsak, siyasilerle yaparsak bırakın onu ilimizle kavga yaparsak hizmet yapmamız mümkün değil. Ereğli her zaman kendi yağıyla kavrulan bir şehir olarak görülürdü. Üzülerek söylüyorum, artık Ereğli o konumda değil. Artık Ereğli´yi öyle görmememiz gerekiyor. Zonguldak´ın Ereğli´yi öyle görmemesi gerekiyor, Ankara´nın öyle görmemesi gerekiyor. Ben şimdiden sitemlere başladım. Çünkü günde 3 bin, bazen 4 bin kişinin elini sıkıyorum ve inanın 500 kişisi işsiz. Artık bunlara çözüm bulmak zorundayız. Bunu nasıl yapacağız? Ben Ankara´ya giderken belde belediye başkanlarımızı yanımıza alacağım. Benim sorunlarım onların sorunları olacak. Belde belediye başkanlarımız sorunlarını anlatmak için Ankara´ya giderken beni yanlarına alacaklar. Bunları yapmak için iktidar olmak zorundayız. Ereğli´de 30 Mart´tan sonra zihniyet değişecek. Belediye kapısı halkın kapısı olacak. Yönetim halk olacak. Ereğli´yi Ereğli´de yaşayan insanlar yönetecek. Belli bir kesim belli bir zümre yönetmeyecek" dedi.
Konuşmaların ardından Ormanlı beldesinde AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından 3 ayrı seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.
Editör: Pusula Gazetesi