KORKUTAN: “DELEGE SEÇİLDİKLERİ KESİNLEŞİRSE, OY KULLANMALARI UYGUN OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, gerçekleştirilen Ereğli İlçe Kongresi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Ereğli’deki delegelerin İl Kongresinde oy kullanıp kullanamayacaklarının belli olmadığını söyledi.

Başkan Korkutan, Ereğli İlçe Kongresinin bekledikleri bir sonuç olduğunu belirterek, “Seçim Kurulu’nun yenilediği bir seçimde Mehmet Özkanca’nın aday olmayacağı ilk günden beri netti” dedi.

İl Kongresinin iptaline sebep olabilecek bir durum olmazsa, Ereğli İlçe delegelerinin İl Kongresinde oy kullanabileceklerini ifade eden Korkutan, şunları söyledi:

“Ereğli İlçe kongresinde seçilen delegelerin İl Kongresine katılıp katılamayacağı ile ilgili bir sorun söz konusu. Bu sorunu aşmaya çalışıyoruz. MHP’nin tüzüğü ve Seçim Kanunu, ‘partiler kongrelerinde oy kullanacak delegelerin isimlerini on beş gün önceden İlçe Seçim Kurulu’na teslim eder’ diyor. 16 Ağustos’ta İl Kongremiz olduğuna göre, Ereğli’de seçilen delege arkadaşlarımız ilk etapta İl kongresinde oy kullanamaz gibi bir görüntü var. Ancak İl Kongresinin iptaline sebep olabilecek bir sakınca oluşturmaması söz konusu olursa, delege seçildikleri kesinleşirse, oy kullanmaları uygun olur diye düşünüyorum. İl Kongresinde oy kullanıp kullanamayacakları belli olmadı. İlçe Seçim Kurulu, Seçim Kurulu Hakemimiz ve Genel Merkezimiz ile görüşerek değerlendirmeler yapıyoruz. Cuma gününe kadar işi netleştirmiş olacağız ve oradaki arkadaşlarımızın oy kullanıp kullanamayacakları belli olacak.”

AYAN: “HEDEFİMİZ GÜÇLÜ MHP, BÜYÜK ZONGULDAK”

MHP İl Başkan Adayı Hamdi Ayan ise, İl Kongresinin ne zaman yapılacağının önemli olmadığını belirterek, önemli olanın MHP’nin kongresiz kalmaması olduğunu söyledi.

Ayan, sözlerine şöyle devam etti:

“Ereğli Kongremiz 5 Ağustos Pazar günü gerçekleştirildi. Kongremiz tek liste olmasına rağmen katılım güzel oldu, 152 oy kullanıldı. Burada seçilen arkadaşlarımızın İl Kongresi seçiminde de İl Başkanlarını seçebilmesi için gayretlerimiz devam ediyor. 9 Ağustos’ta askıya çıkacak olan İl listesine verilmek üzere Ereğli’de seçilen 153 delegenin listesi İl Başkanlığımıza teslim edilmiştir. Seçilmiş olan üst kurul delegesi buna katılma ve dilekçe verme hakkı var. Zaten askıya çıkma sebebi budur. Burada İl Başkanlığımızın, askıya çıkmış olan il listesine seçilen delegelerin ilave edilmesi yönünde bir temayül kendisinde de oluşmuştur. Dolayısıyla MHP Zonguldak ilçe teşkilatlarının kongrelerini tamamlamıştır. Bizim arzumuz, şahsımızın il başkanı olması veya olmaması değil, bizim hedefimiz güçlü MHP, büyük Zonguldak. Ramazan Bayramı’ndan önce bir bayram daha yapabilmeleri adınaydı ısrarımız, çabamız ve emeklerimiz. Bu zamana kadar şahsi menfaatlerimiz olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Tek hedefimiz, MHP’yi Zonguldak’ta birinci parti yapmaktır. Bu enerji Zonguldak’ta, bu sinerjide bizim arkadaşlarımızda vardır. Her ne kadar bunlar engellenmeye çalışılıyor gibi gözükse de, bu bir kasırgaya dönüşmüştür, kasırganın önünde de kimse duramaz. MHP İl Kongresinin ne zaman olacağı önemli değil. Bizim için hedef MHP’nin Zonguldak’ta kongresiz kalmamasıydı. Bir AKP’ye dönmemeliydi MHP. Şükürler olsun arkadaşlarımız bu konuda çok gayret gösterdiler. MHP hiçbir zaman AKP gibi olmayacaktır. İşin usulü ve demokrasisi buydu. MHP demokrasi ile özdeşmiş bir partidir, dolayısıyla gereken de yapılmıştır. Süreç il kongresi ile tamamlanacaktır. 4 Kasım da Ankara’ya gidip Genel Başkanımızı tekrar seçeceğiz. Önümüzdeki günlerde de İl Başkanlığı’na adaylığımı açıklayacağım.”
Editör: Pusula Gazetesi