Bölgesel Amatör Lig takımlarından Kozlu Belediyespor, transfer suskunluğunu bozdu. Yeni sezona güçlü bir kadroyla girmek isteyen Yeşil-beyazlılar, ilk bombalarını patlattı.

Kozlu Belediyespor Yönetim Kurulu, düzenlediği basın toplantısında transfer suskunluğunu bozarak şuana kadar imza attırdığı oyuncuları açıkladı.

Yeşil-Beyazlı Kulüpte, Basın Sözcüsü Hakan Yayalar, Futbol Şube Sorumlusu Erhan Birinci, Alt yapı Sorumlusu Kemalettin Kara ve Genel Kaptan Hasan Özkul yeni sezon öncesi transfer ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KOZLU’DA TRANSFER KOMİTESİ OLUŞTURULDU

Kozlu Belediyespor Yönetim Kurulu, sezon öncesi 4 kişilik transfer komitesi oluşturdu. Transfer komitesinde Cengiz Gürleyen, Uğur Saral, Erhan Birinci, Hasan Özkul yer alıyor.

İŞTE SEZONUN İLK YEŞİL-BEYAZLILARI

Transfer dönemimin başlamasına karşın uzun süredir sessizliğini sürdüren Kozlu Belediyespor’da ilk imzalar da atıldı. Kozlu Belediyespor Transfer Komitesinin uzun süredir takip ettiği ilk aşamada 4 oyuncuyu renklerine kattı.

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Geredespor’un 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Ufuk Koç, Bayrampaşa Tunaspor’un 21 yaşındaki savunma oyuncusu Burak Işıkay, Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Kilimli Belediyespor’dan 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Berkan Akdeniz ve geçen sezonun kadrosunda yer alan 22 yaşındaki sol bek oyuncusu Salih Topyay’ı renklerine kattı. Kozlu Belediyespor Kulüp Müdürü Mehmet Kulaksız nezaretinde, futbolcular resmi sözleşmeye imza attı.

SEZON BİTTİĞİ AN BİZİM TOPÇUMUZ DEĞİLDİR

Kozlu Belediyespor’da Basın Sözcüsü Hakan Yayalar yaptığı açıklamada, “Bizler futbolcularla anlaşma sürecinde, kesin bir anlaşma olmadan bunları yansıtmamayı prensip olarak karar vermiştik, ama üzerimizdeki merakı sizleri daha sık bilgilendirme yoluna itti.

Kozlu Belediyespor yönetiminde herkes kendi işini yapacağına ilişkin karar aldı. Bunun içindir ki sizlere bu konuda, bilgilendirmeyi hep ben yapıyordum, bundan sonra transfer çalışmalarıyla ilgili bilgileri, transfer komitesinin ağzından birinci ağızdan alabilirsiniz.

Bu süreç içerisinde Zonguldak kamuoyunda gerek basında gerekse halk arasında, konuşulanlardan en önemli olan bize yansıyan şuydu; Kozluspor dağılıyor..Futbolcular elden gidiyor. Bölgesel Amatör Lig’de hiçbir futbolcu, sezon bitimi kulübün futbolcusu değil. Sözleşme gereği, sezon bittiği andan itibaren o futbolcular artık her takımın futbolcusu.

Sezon bittikten itibaren Kozluspor forması altında değiller. Her takımdan, her kulüpten futbolcuyu alabilir, hepsi artık formasız futbolcular.

Hangi formayı giyineceğine Transfer Komiteleri karar verir. Kozluspor’dan isteyen istediğini topçuyu alabilir. Bu sadece o takımın transfer politikasıyla alakalı olan bir durumdur.

Transfer Komiteleri, transfer politikalarını belirlerler ve buna görev futbolcuyu renklerine katarlar. Amatör Lig’de iç transfer diye bir şey yok. İç transfer olabilmesi için, kulüplerin kendi futbolcusu olması gerekir. Sezon bitimi hiç biri bizim futbolcumuz olmadığına göre iç transfer, ifadesi Bölgesel Amatör Lig için saçmadır. Bölgesel Amatör Lig’de sadece dış transfer vardır. Yönetim Kurulu olarak, transfer komitesi oluşturuldu. Transfer komitesi çizilen bu rotada, bu yol haritasında transfer yapmaya başladılar. Kozluspor bu sene ki transfer politikası şudur; Kozluspor istediği futbolcuyu alıyor ama eğer futbolcu da bizi isterse.

BİRİNCİ: BANK ASYA’DAN OYUNCULAR SIRADA..

Kozlu Belediyespor’da Futbol Şube Sorumlusu Erhan Birinci, transferle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Birinci, “Yaklaşık 2,5 aydan beri Kozluspor olarak transfer çalışmalarını sürdürüyoruz. Transfer çalışmalarını yaparken, Kozluspor’a yakışır, Kozluspor’u sevebilecek yapıda, aynı zamanda bizim onu isteyebileceğimiz topçuları aradık. Bir çok oyuncuyla görüşme halindeyiz, birde bunun ekonomik boyutu var. Kulüpler biliyorsunuz, amatör kulüpler transfer yaparken para konuşulmuyor.

Bu ligin faturası gerçekten çok ağır. Biz hem bütçemize göre, hem de Kozlu’ya layık takımı burmak için yaklaşık 2,5 aydan beri çalışmanın içerisindeyiz. Şuan 38 topçuyla görüştük.

Bunların 4-5 tanesi Bank Asya oynamış, Birinci Lig tecrübesi olan topçular. Bunlarla görüşmeler devam ediyor, yaklaşık 3 günden beri de imza attırdığımız topçular var.

Pazartesi gününden itibaren Kozlu’ya her gün 2-3 topçu gelecek. İmza atmaya gelecekler. Çoğunla ekonomik olarak anlaştık. İmza attırmadığımız için ismini açıklamıyoruz şuan.

13 Ağustos kamp başlangıç tarihine kadar Kozluspor topbaşı yaptığında, tam kadro sahada olacağız. 10 gün kendi tesislerimizde kamp yapacağız. 2 gün aranın ardından Kartepe, Gerede, Bolu olabilir kamp düşünüyoruz.

Bu arada 10 günlük kamp içinde 2. Lig ve 3. Lig takımlarında şuanda denenmek üzere topçular var. Para konusunda bütün kulüplerde sıkıntılar var, buradan gelebilecek hazır topçuları da düşünerek 4-5 tane Kontejyanımızı oraya ayırıyoruz. Geçen sene olduğu gibi Kozlu Belediyespor güçlü kadroyla sezona girecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Biz topçularımıza geçen sene verdiğimiz paraları vermiyoruz. Askeri Ücret+Sigorta+Peşinat olarak para veriyoruz. İlk etapta dağıtacağım para belki 100 belki 150 olur. Ondan sonra Kozluspor’da sigortalı, askeri ücretli oynayacaklar. Bunu kabul eden şuanda 16 tane oyuncu var. Kozluspor’a yakışır takım yapacağız.

Bank Asya, Birinci Lig oynamış oyuncular da transfer listemizde. Onlarda tek sıkıntımız 31-32 yaşlarında. Onları çok sıkı eliyoruz. Büyük ihtimalle 13. grupta olacağız.

Grubumuzda 4 İstanbul takımı olacak. Bulunduğumuz grupta 4-5 tane Şampiyonluğa oynayacak takım olacağı için çetin bir mücadele olacak. Bizim takip ettiğimiz oyuncuların 2 tanesi Doğu takımlarında Bank Asya’da oynamış. Oralarda biraz daha zayıf takımlar olduğu için araştırma halindeyiz.

BAL’DA ŞAMPİYONLUK YAŞAMIŞ 3 OYUNCU GELİYOR...

Görüştüğümüz oyunculardan, Bölgesel Amatör lig’de Şampiyon olmuş 3 topçusuyla % 80 anlaştık. Grubunda Şampiyon olmuş, final oynamış ve finalde kaybetmiş 3 oyuncuyla hemen hemen anlaştık.

Bunlar geldiğinde çok iyi kadro kurduğumuz bütün kamuoyu görecek. Hepsi bizim takip ettiğimiz oyuncularla genç ve dinamik kadro kurmak istiyoruz. Genç ve dinamik 22-23 yaş ortalaması ve yaşlı Kontejyanından kullanacağımız oyuncular çok iyi topçular olması için uğraşıyoruz. Kozluspor 13 Ağustos’a kadar tam kadro sahada olacak.

Editör: Pusula Gazetesi