Cumhuriyet Halk Partisi´nde (CHP) 12 Haziran 2011 seçimlerinde Zonguldak 3.üncü sıra adayı olan Neriman Posbıyık,CHP Parti Meclisi üyeliğine aday olduğunu açıkladı.
Parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıklayan Neriman Posbıyık, &[#]8220;Bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğime ve Zonguldak&[#]8217;ı en iyi şekilde temsil edeceğime inandığım için adaylığı kabul ettim&[#]8221; dedi. Aday olma ve değerlendirme sürecinin oldukça olumlu geçtiğini belirten Posbıyık şunları söyledi:
&[#]8220;İlçe Örgütümüz, Belediye Başkanımız, il genel ve belediye meclisi üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımız ile birlikte; adaylığımı değerlendirdik. Daha sonra bu durumu il örgütümüz ile paylaştık ve olumlu tepkiler aldık. Pazartesi günü, kurultay delegeleri ile Zonguldak&[#]8217;ta buluştuk. Adaylığımı değerlendirip, tartıştık. Adaylığım kabul gördü. Hatırlayacağınız gibi, genel seçimlerde kıran kırana bir mücadele verdik. Bu görevi de layıkıyla yapabileceğime ve emeğin başkenti Zonguldak&[#]8217;ı en iyi şekilde temsil edeceğime inandığım için kabul ettim. Allah bana bu görevi nasip ederse, Zonguldak için gecemi gündüzüme katacağım. Bildiğiniz gibi, Zonguldak milletvekilimiz halen özgürlüğüne kavuşamadığı için Ali İhsan Köktürk tek başına hizmet vermeye çalışıyor. Parti Meclisi&[#]8217;ne girersem, milletvekilimize elimden gelen desteği vereceğim. Adaylığımla ilgili Türkiye&[#]8217;nin her yerinden olumlu mesajlar alıyorum. Tüm kurultay delegelerine mesaj gönderdik. İnşallah bu kez elimiz boş dönmeyeceğiz.&[#]8221;
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da, 17-18 Temmuz tarihlerinde CHP&[#]8217;nin Büyük Kurultay&[#]8217;ını gerçekleştireceğini belirterek, "Her Kurultay, bizim için büyük bir başlangıçtır. Bu kurultay, bizi de yakından ilgilendiriyor. Biz de Zonguldak&[#]8217;taki Örgütler olarak, partimizin iktidar yürüyüşüne büyük bir katkı yapmak istiyoruz. Sayın Neriman Posbıyık&[#]8217;ın Parti Meclisi Üyesi adaylığı, İlimizdeki tüm Örgütler tarafından kabul görmüştür. Kendisine başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun, Neriman Posbıyık&[#]8217;ın adaylığından memnun olduğunu ifade ettiğini söyleyen Posbıyık, &[#]8220;Bütün Kurultay Delegeleri, samimi duygularla; çok güzel sonuçlar alınacağını söylediler. Zonguldak ve ilçelerinde, &[#]8216;Milletvekili neden buralara gelmiyor?&[#]8217; diye serzenişte bulunuluyor. Tek başına ne yapsın adam. Tekelciliğin bırakılması lazım. Politika, böyle gelişecek. Tüm salahiyetler tek kişinin üzerinde olmamalı, bu ayın 16&[#]8217;sında Ankara&[#]8217;da olacağız. Başladığımız bu hareketi başarı ile sonuçlandıracağımıza inanıyorum. Zonguldak&[#]8217;ın artık kaderinin değişmesi lazım, Ereğli, Zonguldak&[#]8217;ın en büyük ilçesi, nüfusu da Zonguldak&[#]8217;tan fazla. Buna rağmen, ne Zonguldak ne de Ereğli hak ettiği yerde değil&[#]8221; dedi.
(HH-ET-Y)
Editör: Pusula Gazetesi