SON DAKİKA...
Saat:13:30
Toplantının ilk bölümü sona erdi.
Heyetler saat 16:00´da yeniden toplanacak..
Genel konularda kısmen anlaşma sağlandı..
ANKARA´DAN CANLI...
KRİTİK TOPLANTI BAŞLIYOR...
Heyetler yerlerini aldı..
TTK´ya 3 bin işçi alımı için kritik toplantı başladı...
Taraflar performan sistemi üzerinde önerilerini tartışıyor...
__
Türkiye Taşkömürü Kurumu´na (TTK) işçi alımı konusunda, geçen hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız´ın başkanlığında bir araya gelen TTK Genel Müdürü Burhan İnan ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, bugün saat 10.00´da Türkiye Kömür İşletmeleri´nde (TKİ) yeniden Ankara´da masaya oturuyor.
Enerji Bakanlığı&[#]8217;nın ilgili bürokratları ile TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş&[#]8217;ın da katılacağı toplantıda, TTK&[#]8217;ya alınması gündemde olan işçiler için ücret politikası belirlenmeye çalışılacak. Bakan Taner Yıldız, geçen hafta yapılan ilk toplantıya katılmış, performans sistemi üzerinde anlaşamayan İnan ve Alabaş&[#]8217;a, &[#]8220;Anlaşın gelin&[#]8221; demişti.

İlk iki toplantıya da katılan AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, toplantıya katılacak isimler arasında. Ulupınar, yeni alınacak işçilerin ürettikleri kömür kadar ücret almasını kapsayan performans sistemi üzerinde uzlaşma olmasını istiyor. İnan ve Alabaş anlaşabilirse, Enerji Bakanı Yıldız&[#]8217;a gidecekler. İşçi talebi daha sonra HHhHazine ve Başbakan&[#]8217;a önerilecek.

Editör: Pusula Gazetesi