Zonguldak’ta14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 5 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gıyabında tutuklama kararı çıkarılan 1 kişi ise aranıyor.

Alınan bilgiye göre, Kdz. Ereğli ilçesindeki yetiştirme yurdundan kaçan S.B. (14) isimli kız, 5 gün önce S.K. (16) ile Karabük iline gitti. S.B. ve S.K., 2 gün Karabük´te kaldıktan sonra Zonguldak merkezdeki S.K.´nın evine gitti. S.K.´nın babası. yurttan kaçan S.B.´yi polise teslim etti.

Polis, durumundan şüphelendiği S.B.´nin psikolog eşliğinde ifadesini aldı. S.B., S.K. ile birlikte son 1 yıl içinde ilişkiye girdiğini iddia ettiği 6 kişinin ismini verdi. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 yılda 20 kez yurttan kaçtığı öğrenilen S.B.´nin ifadesi doğrultusunda S.K. (26), T.K. (19), S.Ç. (23), B.K. (18) ve S.K.´yı evlerinde eş zamanlı olarak gözaltına aldı. Aranan H.K. ise bulunamadı.

Şüpheliler, polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 5 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından ´küçük yaşta çocuğa cinsel istismarda bulunmak´ suçlamasıyla tutuklandı.

İddiaya göre, küçük kızın 28 yaşındaki üvey amcası olduğu belirtilen S.K, olay tarihinde 13 yaşında olan S.B.´ye, onu sevdiğini söyleyerek ilk istismarı gerçekleştirdiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, polis H.K.´yı arıyor.

Editör: Pusula Gazetesi