Çaycuma´da yaşanan acıyı unutturmak istediklerini ifade eden Vali Ayyıldız, "Yıkılan köprünün yerine yeni bir köprü için gereken paramızın ilk dilimi geldi. İhaleye çıkıyoruz. Çıkılacak olan ilanla beraber ihalemizi yapacağız. Kısa bir zaman dilimi içerisinde de köprümüzü bitirmeyi hedefliyoruz. Amacımız o acı olayı bir an önce unutarak Çaycuma´ya çok güzel bir şekilde hizmet edecek yeni bir köprü yapmak. Şu anda o iş için 4 trilyon lira geldi. Çalışma başladıktan sonra diğer ödenekler gelecek." dedi.

Vali Ayyıldız, çalışmalar sırasında yıkılan köprünün paralelindeki diğer köprüde hasar olup olmadığını da kontrol edileceğini kaydetti.

5 KİŞİ HALEN KAYIP

6 Nisan´da meydana gelen köprü faciasında 15 kişi sulara kapılmış ve içerisinde Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen´in babasının da bulunduğu 10 kişi bulunmuş, 5 kişiyi kişi arama çalışmaları ise halen sürüyor. Olayda babası Kemal ve yeğeni Sezgin Gülşen´i de kaybeden Başkan Gülşen, yırtıcı hayvanların hareketleri ve kokudan yola çıkarak bulunamayan 5 kişiye ulaşmaya çalıştıklarını dile getirmişti.

Editör: Pusula Gazetesi