Ereğli İlçe Seçim Kurulu 30 Haziran 2012 Pazar günü yapılan ve Mehmet Özkanca&[#]8217;nın 139, Talat Şeker&[#]8217;in ise 138 oy aldığı kongrede parti tüzüğüne aykırı davranıldığı gerekçesiyle iptal etti.

İlçe seçim kuruluna yapılan şikayet başvurunsa Parti tüzüğünün 10. maddesinin B fıkrasına göre aday olabilmek için üç ay öncesinden üyelik şartı arandığı ancak seçimi bir oy farkla kazanan Mehmet Özkanca&[#]8217;nı, kongreden 15 gün önce partiye üye olduğu ileri sürüldü. Yönetime seçilen bazı isimlerin de parti üyesi olmadığı belirtiliyordu.

MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, İlçe Seçim Kurulu Hakimi&[#]8217;nin seçimi iptal etmesi üzerine Pusula´ya yaptığı açıklamada "Genel Merkezimiz Yüksek Seçim Kurulu´na başvurarak, Ereğli İlçe Seçim Kurulu´nun kararının iptal edilmesini istedi. Her ne olursa olsun Ereğli´de kongre yapacağız. Ereğli kongresi olmadan il kongresi olmaz. Tarihi kısa sürede netleştireceğiz" dedi.

Bu arada "Parti yönetimine kayyum atanması" yönündeki isteği seçim kurulunun kabul etmediği öğrenildi. Partiye kayyum atanması isteği MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan ve Genel Merkez yöneticilerini kızdırdı.

İlçe Seçim Kurulu gerekçeli kararında şu görüşlere yer verdi:

Mehmet Özkanca, Cabbar Göktekin parti üyesi olmadıkları ve seçime yeterliliğinae sahip olmaması nedeniyle 30 Haziran 2012 tarihinde yapılan kongrenin seçimlerinin tüm sonuçlarının iptaline 2823 sayılı siyasi partiler kanununun 21´nci maddesi uyarınca seçimin 05/08/2012 Pazar günü aynı salonda saat 12.00´de yeniden yapılmasına karar verilmiştir.

Editör: Pusula Gazetesi