Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TCDD Genel Müdürlüğü´nün işbirliğinde düzenlenen "Gençlik Treni-Bu Memleket Bizim" projesi kapsamında, Zonguldak&[#]8217;tan &[#]8216;Karaelmas Gençlik Treni&[#]8217; ilk yolcularıyla ilk seferine çıktı. Ankara&[#]8217;dan özel olan gelen ve otel konforunu aratmayan &[#]8216;Karaelmas Gençlik Treni&[#]8217;nin ilk yolcuları ise Türkiye&[#]8217;nin değişik kentlerinden 80 genç oldu.

Zonguldak&[#]8217;tan 20 bayan ve diğer kentlerden gelen gençlerin buluşma noktası Zonguldak Tren Garı oldu.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez&[#]8217;nin katılımıyla, Karaelmas Gençlik Treni&[#]8217;nin yolcuları uğurlandı. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, katılan gençlere yolda okumaları için kitap ve kentimizi anlatan çeşitli hediyeler verdi.

TREN BEŞ YILDIZLI OTEL KONFORU&[#]8217;NDA

Katılımcıların seyahat süresince tüm giderlerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacağı tren turu kapsamında, gençler ikişer kişilik yataklı kompartımanlarda seyahat edecek, sabah kahvaltılarını ve akşam yemeklerini trende, öğle yemeklerini ise program doğrultusunda dışarıda veya trende kumanya şeklinde alacakla.. Bunun yanı sıra katılımcılara yönelik açık servis su ve çay hizmeti de sunulacak. Yine katılacak gençlerin iletişim ihtiyaçları için yemekli vagonlarda internet hizmeti ücretsiz olarak sunulacak.

AKDENİZ: GENÇLER TÜRKİYE&[#]8217;NİN GÜZELLİKLERİNİ GÖRECEK

Zonguldak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz konu hakkında yaptığı açıklamada, &[#]8220;Ülkemizin doğa ve kültürel güzellilerini görme imkanı bulacaklar. Türkiye&[#]8217;de ilk defa 7 ayrı ilde yapılıyor. Bunlardan bir ayağı Zonguldak Karaelmas Gençlik Treni.

29 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek turlarla, gençlerin seyahat etmeleri, birbirleriyle tanışmaları, kaynaşmaları ve Türkiye´nin doğal, tarihi güzelliklerini yerini görmeleri amacıyla, 7 hat üzerinde 19-29 yaşlarındaki yaklaşık 2 bin gence Türkiye turu hedefleniyor.&[#]8221; dedi.
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise Erol Ayyıldız, bu organizasyonu düzenleyenleri emeklerinden dolayı teşekkür etti ve öğrencilere keyifli vakit geçirmeleri diledi.

Gezi kapsamında yapılması planlanan tren turları şöyle:

"Efeler Gençlik Treni: İzmir-Konya-Ankara-Eskişehir-İzmir

Fırat Gençlik Treni: Elazığ-Divriği-Sivas-Kayseri-Adana-Elazığ

Çukurova Gençlik Treni: Mersin-Adana-Divriği-Sivas-Kayseri-Mersin

Kafkas Gençlik Treni: Kars-Erzurum-Samsun-Amasya-Divriği-Kars

Karaelmas Gençlik Treni: Zonguldak-Kayseri-Divriği-Sivas-Ankara-Zonguldak

Şahinbey Gençlik Treni: Gaziantep-Divriği-Sivas-Kayseri-Adana-Gaziantep

İstiklal Gençlik Treni: Samsun-Amasya-Sivas-Kayseri-Ankara-Samsun." - Ankara

Editör: Pusula Gazetesi