Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi’nden mezun olan 51 öğrenci, mezuniyet töreninde “Hipokrat Yemini” ederek mesleğe ilk adımı attı.

BEÜ Merkez Kampus Spor Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Zonguldak Vali Vekili Mehmet Tevfik Emre, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, davetliler ve aileler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde, Devlet Konservatuarı bölümünden oluşan ekip mini konser verdi.

Tıp Fakültesi’ni birincilikle bitiren Dr. Vildan Özçakır, öğrenciler adına yaptığı konuşmada, ailesine ve üniversite üyelerine teşekkür etti.

Ardından konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Bilimsel düşüncenin ışığında, küresel rekabet yarışına hazır kuşaklar yetiştirmeyi hedefleyen BEÜ olarak genç neslin ülkemizin geleceğinde taşıdığı önemin bilinciyle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Çeyrek asrı aşan deneyimin ışığında, ülkemizde ve dünyada adını duyuran bir üniversite olma konusunda kararlıyız. BEܒnün, içinde yaşadığı toplumla güçlü bağları olan, çok sesliliğin üniversite için öneminin bilinciyle tüm çalışanlarını ve öğrencilerini kucaklayan, iletişim ve güvenin egemen olduğu bir üniversite olması için çalışıyoruz. Üniversitemizde araştırmacı, yenilikçi, dışa dönük ve her düzeyde paylaşımcı bir kurumsal kültürü yerleştirmek öncelikli amaçlarımız arasındadır. Tıp eğitimi öğretim üyesi ile öğrenci arasında dorudan iletişime dayanan, öğretim üyesini sadece bilgi aktarıcı değil, aynı zamanda beceri kazandırıcı rol üstlendiği, titizlik ve özveri gerektiren bir süreçtir. Bu uzun ve meşakkatli süreç boyunca öğrencilerimize gösterdiğiniz ilgi ve özen sizlere teşekkür ederim. Hekimlik, ancak insan sevgisiyle dolu yüreklerin yapabileceği son derece zor bir meslektir. İnsanların can ve cananların sağlığı tehlike altındayken ve bu nedenle mutsuz, umutsuz, yılgın ya da öfkelilerken, onlara sabır, hoşgörü ve şefkatle yaklaşarak sağlık hizmeti vermeye çalışacaksın. Sizlerin aldığınız eğitimle bundan sonra sürekli geliştireceğiniz bilgi ve tecrübenizle her türlü sorunun üstesinden geleceğinize gönülden inanıyorum” diye konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi’ni birincilikle bitiren Dr. Vildan Özçakır, mezuniyet kütüğüne adının bulunduğu plaketi çaktı. Tıp Fakültesi’nden mezun olan 51 öğrenci diplomalarını aldıktan sonra 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde birlikte keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Editör: Pusula Gazetesi