Hüseyin Şeker bu haftaki yazısında herkese sitem etti...


ARABA DEVRİLMEDEN UYARDIM

Halbuki isteklerim, maddi yönden çok az masraflı ve kolaydı.

Örneğin, lavuarın yıkılması yerine restore edilmesini, eski Devlet Hastanemizin arkasındaki geniş araziye spor salonu yapılması yerine, istenen kampus hastanenin yapılmasını, şimdiki Atatürk Devlet Hastanemizin az bir tadilatla Üniversite Hastanemiz gibi modern olabileceğini, Zonguldak’ta bu kadar çok hastaneye ihtiyaç olmadığını… yazdım. Buna benzer önerilerimle dikkat çekmeye çalıştım.

Yazdıklarım “vızıltı” geldi. Yazılarımın yayımlandığı Pusula Gazetesi’ndeki diğer yazarlar bile dikkate almadı.

OLMAYACAĞI BAŞTAN BELLİYDİ

Bir seneyi aşkın bir süre, 69 Ambarları’nda yapılmak istenen kampüs hastanenin yerinin hiç uygun olmayacağını, gerekçelerini en az yüz yere dilekçe şeklinde ilettim. Eee, ne oldu? Zemininden su fışkırmış, müteahhit işi bırakmış… Şimdi de mevcut Atatürk Devlet Hastanesi’nin binasının yıkılmasına, yeniden inşa edilmesine, önündeki lojman arazisine de ek bina yapılmasına karar vermişler. Şehir Stadyumu’nu da hastaneye dahil edeceklermiş…

Kafamız karmakarışık oldu.

Atatürk Devlet Hastanemize haftada üç gün tedavi için gittiğimden, yakından izledim. Binanın birçok bölümü yenilendi, bunun için büyük masraflar yapıldı.

NEFES ALMAK BİLE ZOR

Fener semtindeki Şehir Stadyumu ise, şehrin nefes alabileceği tek alan... Sadece futbol için değil, gençler, çocuklar, yetişkinler, yani birçok kesim tarafından çeşitli sporlar ve özellikle sağlıklı yaşam yürüyüşleri için yoğun olarak kullanılıyor. Milli bayram kutlamalarında da istifade ediliyor. Ayrıca, stadyum tadilattan geçirildi, masraf yapıldı, bir sene kapalı kaldı ve daha yeni kullanıma açıldı.

ZAMAN GEÇİP GİDİYOR

Hangi birini söyleyeyim? Benim aklım karman çorman oldu.

Hiçbir şey yapılmadan, yapılmış ve yapılacakmış gibi konuşulanlar ortalığı tozu dumana katıyor… Böylece zaman geçip gidiveriyor.

Fakat her şey eskisi gibi devam ediyor. Bir Zonguldaklı olarak, bu curcuna içinde“İMDAATT!” demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

[*][*][*]

Denizimiz ısınmadı, hiç olmazsa kırlardan ve ormanlardan istifade edin. Pazaryerimizin yeşilliğine ve bolluğuna dalınız. Belki şehrimizin sorunlarını unutursunuz!..

Editör: Pusula Gazetesi