Göbü´deki derenin ıslahında çalışan iş makinesinin operatörü, geçen 18 Haziran´da su samuru olduğu tahmin edilen 3 yavru buldu. Haber verilmesi üzerine köye giden Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürü Sezgin Örmeci, Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen ve Çanakçılar Hayvanat Bahçesi´nde görevli veterinerin de bulunduğu 6 kişilik ekip, 3 yavruyu teslim aldı.


Yapılan incelemede, yavruların dünyada ve Türkiye´de nadir görülen su samuru olduğu belirlendi. Nesli tehlike altında olan yavru su samurları, kurt, tilki ve çakal gibi yırtıcı hayvanlardan korunmak amacıyla koruma altına alındı. Kontrollerinde sağlıklı oldukları belirlenen su samurları, 2 gün boyunca biberonla süt verilerek beslendi.

Yavru samurlar koruma altında tutulurken, bir taraftan da anneleri bulunmaya çalışıldı. 3 yavru su samuru, yapılan çalışmalar sonunda yeri belirlenen annelerinin yakınında doğaya bırakıldı. Uzaktan yapılan gözlemde de yavru samurların anneleriyle buluştuğu saptandı.

Orman ve Su işleri Zonguldak Şube Müdürü Sezgin Örmeci, yavru samurların 2 günlük bilimsel ve özenli bir çalışma sonucu annelerine kavuşmalarının sağlandığını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi