Zonguldak Belediye Başkanı Muharram Akdemir izin ve yurtdışı gezisinin ardından Pusula’nın sorulanı değerlendirdi. İzne çıktıktan sonra yerine vekalet eden Adil Bahadır tarafından başlatılan bozuk yolların ve çukurların asfaltlanmasıyla ilgili tartışmaları değerlendiren Akdemir; “Bu zaten yapacağımız bir çalımaydı. Muharrem Akdemir asfaltlamayacaktı ama Adil Bahadır asfalt yaptı diye konuşulmuş.

Asfalt çalışması için hem havaların ısınmasını hemde şirketlerin sıcak asfalt üretmesini bekliyorduk. Bu çalışmalara da başladık. Halkımıza bu konuda söz vermiştik ve sözümü yerine getireceğiz. Yağmurda bu çalışma olmuyor. 15 günde bozuluyor. Bu konuda eleştiriliyoruz ama ben halkımızın sabırla bizi izlemesini istiyorum. Bütün mahallelerimizi tek tek dolaşarak bu sözümüzü yerine getireceğiz. Parke olan yerleri de tamir ettireceğiz” dedi.

FEVKANİ KÖPRÜSÜ YENİDEN İNCELENİYOR

Başkan Akdemir, hakkındaki iki ayrı rapor nedeniyle yıkılması veya onarılması gündeme gelen Fevkani Köprüsü ile ilgili olarak yeni bir inceleme yapıldığını yapılacak işlemlerin bu araştırmaya göre netleşeceğini belirterek şunları söyledi;

“Ben bu görevi halkıma hizmet için kabul ettim. Gösteriş meraklısı biri değilim. Ben gün (önceki gün) yeniden köprüyü incelettim. Ortadoğu Profesörlerine yeniden incelettim. Biz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Şimdi yeniden yazışmalar yaparak neler yapılması gerektiğini rapor halinde sunacaklar. Boş durmuyoruz ve gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bir proje hazırlatırsın, ortaya bir şey koyarsın, alternatifin olur ve ondan sonra dersin ki bu köprü buna mal olacak, benim projem budur, bunu Zonguldak’a yakışır bir şekilde uygulayalım dersin. Ama elinde proje yok, maliyet yok, hiçbir şey yok yıkılması lazım diye bir açıklama yapmam uygun mudur? Bu havanda su dövmektir. Yalan söylemektir. Benim yalan söylemek gibi bir lüksüm yok. Ben halkıma gerçekleri söylemeliyim ve yapacağım işlerim hepsini söylüyorum. Benim fazla değil az bir param olsa bu Zonguldak’a çok şey yaparım. Köprünün maliyeti çok yüksek, tamiratı bile çok yüksek. Zonguldak güzelliklere layık bir il ama yanlış yapılaşma bizi bu hale getirmiş. İnşallah biz bunları yavaş yavaş mantıklı yöntemlerle çözmeye çalışacağız”

TEPEBAŞI MAHALLESİ’NDEKİ ARSA BEDELLERİ

Başkan Akdemir bir süre önce gündeme gelen Tepebaşı Mahallesi’ndeki yüksek arsa bedelleriyle ilgili olarak mahalle muhtarı ve azayı hedef aldı.

2B yasası kapsamında, işgal edilmiş arsaların satışının gündeme gelmesiyle, Hazine fiyat belirlemede Belediye tarafından belirtilen imar değerlerini baz almış vatandaşlar ise yüzde 2 bin 500’e varan artışlar karşısında şok olmuştu.

Diğer mahallelerde 10- 40 lira arasında değişen birim fiyatlarının Tepebaşı’ndA metrekaresi 800 liraya kadar çıkmasına tepki gösteren vatandaşlar Zonguldak Belediyesi’nden bu rakamları düzeltmesini aksi taktirde, 2B kapsamında satılacak arsalar için de aynı fiyatın uygulanacağını söylemişti.

Başkan Akdemir konuyla ilgili olarak; “Muhtar azamızın yanlış beyanıdır. Daha önce fiyatı verende kendisidir. Benden yıllar önce alınmış bir karar. Bir yerde 300, bir yerde 200 bir yerde 50 lira olarak fiyat belirlenmiş. Bu yanlış ama o zamanki muhtar azası böyle karar vermiş. Belediyeye mal edecekleri bir durum yok. Bu fiyatları belediye belirlemedi. Komisyon kurmuşlar ve kararlaştırmışlar. O nedenle sakın belediyeye kabahat bulmasınlar. O günkü şartlar içersinde komisyonla bunu karar altına almışlar. Biz bir şey yapamayız. Biz kanunsuz bir şey yapmadık yapamayız da. Biz bu konuda araştırma yaptık ama artık değiştirilmesi mümkün değil. Onlar sadece belediyeyi suçlu görüyorlar. Ama burada komisyon muhalefeti var bizimle ilgisi yok”

Editör: Pusula Gazetesi