Edinilen bilgiye göre, Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesinde ticari taksi sahibi olan Uğur Tanyıldız (37), Müftü Mahallesi Muzaffer Uluşahin Sokak´taki bir marketin önünde aracından indiği sırada içinde yaklaşık 70 bin TL değerinde çek, senet ve nakit paranın bulunduğu para kesesini düşürdü. Marketten aldığı müşterisi ile ayrılan Tanyıldız&[#]8217;ın ardından markete gelen Turgut Reis İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Karaçam, Tanyıldız&[#]8217;ın düşürdüğü para kesesini alarak Bağlık Polis Merkezi&[#]8217;ne teslim etti.
Uzun süre parayı arayan, fakat bulamayan Tanyıldız, para kesesini markette düşürmüş olacağını düşünerek buraya geldi. Marketteki çalışanlara durumu anlatan Tanyıldız, para kesesinin bulunduğunu öğrendi ve karakola giderek para, çek ve senetlerini teslim aldı.
Yaşanan olayı değerlendiren Uğur Tanyıldız, insanlığın ölmediğini bir kez daha gördüğünü ifade ederek, &[#]8220;Öbür durakta hesap yaparken, hesabı yapıp keseme koydum. Müşteri almaya giderken keseyi şoför koltuğunun arasına koydum. Daha sonra bir müşteri aradı. Onu alırken aşağıya indim, aşağıya inerken keseyi düşürmüşüm. Daha sonradan öğrendim bunu. Daha sonra müşteriye gittim, sağa sola gittim, birkaç müşteri daha da aldım. Daha sonra Yeşiltepe mevkisindeki taksi durağıma gittim. Orada para kesesinin nerde olduğunu bulmak için sağa sordum ama bulamadım. Tabii bu arada beni korku sardı. Nereye gittim, ne yaptım diye düşünürken bir markette arabadan indiğimi hatırladım. Hemen marketin önüne geldim. Marketteki çalışanlara sordum &[#]8216;burada bir şey bulundu mu?&[#]8217; diye onlarda birisinin bulduğunu söylediler. 67 LA 042 plakalı bir aracın markete girerken para kesesini bulduğunu söylediler. Oradan para kesesini bulan adam direkt olarak Bağlık Polis Merkezi&[#]8217;ne gitmiş" dedi.
Para kesesini karakola teslim eden Bülent Karaçam´a teşekkür eden Tanyıldız, "Arkadaşı da karakolda gördüm. Onunla konuştum. Allah razı olsun ondan, böyle insanlar da kalmış dedirtti. Çok zor bulunan bir insan çünkü ama varmış, buna inandım. Kendisiyle helalleştik, paramızı aldık eksiksiz bir şekilde, kendisine teşekkür ettim. &[#]8216;Allah razı olsun&[#]8217; dedim, ama kendisini yemeğe davet etmeme rağmen kabul etmedi. O kadar gönlü zengin bir adammış. Ama kendisini yemeğe götüreceğim. Para kesesinde 5 bin 800 TL nakit para, 32 bin TL&[#]8217;lik çek, 32 bin TL&[#]8217;lik senet vardı. Toplam 70 bin TL değerindeydi. Ödemelerim vardı. Arabanın kredi borcu, plaka borcu ve kredi borçlarım vardı. Gerişi dönüşü ilaç gibi geldi. Allah´a şükürler olsun&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi