AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve yönetimi, dün Site dolmuş Durağı esnafıyla bir araya gelerek, sorunları dinledi ve çözüm önerileriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar&[#]8217;ın da bulunduğu kahvaltıda, öncelikli sorunlar ele alındı.

Tüm durakların sıkıntılarının ortak olduğunu belirten AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, konuşmasında şunları söyledi:

KARADUMAN; &[#]8220;HALK OTOBÜSLERİ DOLMUŞÇULARA VERİLMELİ&[#]8221;

&[#]8220;Diğer duraklarında sıkıntıları var. Bütün sıkıntılara ortak çözüm bulunması lazım. Biz sizlerin adına üzerimize düşeni yaparız. Gerekirse milletvekillerimizle görüşüp meclise taşırız. Öncelikle yerel yöneticileri ilgilendiren bir konu onların da sizlere sahip çıkması gerekiyor. Diğer duraktan arkadaşlarımız da halk otobüslerinden dert yandılar. &[#]8216;Rekabet, iş gücünü azaltıyor. Ekonomik gelir sağlayamıyoruz ve herkesin kendine göre borcu var&[#]8217; dediler. Bunun ortak çözümü, durak sahiplerinin birleşerek halk otobüslerini almasıdır. Halk otobüslerine geçildiği zaman hem şoför esnafı aylık karını bilecek, hem de tartışmalar-kavgalar ortadan kalkacak. Trafik açısından araba sayısı azalacak, trafik rahatlayacak. Durakların bulunduğu yerlerde arsalar boşa çıkmış olacak. Buralarda farklı amaçlarla kullanılabilecek. Bunların hepsi kolaylıkla yapılabilecek şeyler. Bunları hep birlikte sizlere destek olarak yapmamız gerekiyor. Öbür tarafta yerel yöneticilerin de sizlere sahip çıkması gerekiyor. Halk otobüslerini sizlere vermesi gerekiyor. Vermesi gerekiyor ki bu problem ve sıkıntılar çözülsün. Bize düşen ne varsa, biz üzerimize düşeni yaparız. Bu makamlar bize baki değil. Eğer şu andaki mevcut durumunu, ekonomik olarak refah durumunuzu düzeltemiyorsak, bu makamlarda durmamızın bir anlamı yok. Bu konuları belediyede belediye meclis üyesi arkadaşlarımız gündeme getiriyorlar. Onun için buradayız. Bizim imzamız olmuyor, ama biz orada sizlerin adına sözcü olmak istiyoruz. Sıkıntıları orada dile getirip, çözümleri neyse onların yapılmasını talep ediyoruz&[#]8217; dedi.

BAHAR; &[#]8220;DOLMUŞ ESNAFI MAĞDUR&[#]8221;

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar ise, &[#]8220;Belediye Başkanımızla, Trafik Komisyonundaki arkadaşlarımızla bu konuyla ilgili görüşürüz. Sahil yoluna ihale yapılacak. Biz defalarca Sayın Belediye Başkanımıza da, meclis üyelerimize de söyledik. O hattı tekrar ihale yapmak istiyorlar. Yine Belediye Başkanımızdan, meclis üyelerimizden ve tüm yetkililerden tekrar rica ediyoruz. Burada dolmuşlar mağdur. Mağdur olan duraklardan kaç tane araba istihdam edilecekse belirlensin, belediye ye yardım anlamında ne gerekiyorsa bu esnaf vermeye hazırdır. Çünkü dolmuşçu esnafı bir gün çalışıp, bir gün yatıyor. Bunu gözler önünde bulundurmaları gerekiyor. Bunu sizlerin aracılığınızla bir kez daha söylemek istiyorum&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi