Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 6 Haziran 2012 tarihinde Zonguldak AKM’de gerçekleştirilen törende Zonguldak Valiliği tarafından Çanakcılar Şirketler Grubu “En Temiz Sanayii Tesisi” ödülüne layık görüldü. Çanakcılar Seramik A.Ş ve SERSA Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çanakcı, plaketini Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk’ten aldı.


Çanakcılar Şirketler Grubu toplam alanı 200.000 m2 olan Vitrifiye fabrikasında Creavit Seramik sağlık gereçleri ve toplam alanı 80.000 m2 olan fabrikasında ise Doxa Ofis Mobilyaları,Creavit Banyo mobilyaları, Klozet kapakları, Gömme rezervuar ve Armica armatürlerini üreterek yurt içi ve yurtdışında pek çok noktaya ulaştırıyor. Bünyesindeki markaları ile global bir vizyonda çalışarak sosyal sorumluluk projesi olarak üretim tesislerindeki açık alanda hayata geçirdiği Botanik Alan ve pelikanlardan flamingolara varan farklı hayvan türleri ile Hayvanat Bahçesi “Doğa fabrikası” konsepti ile dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Yine bu alan içersinde yer alan, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Özel müzeler” statüsünde değerlendirilen Arkeoloji ve Etnografya Müzeside fark yaratan bir diğer unsur. Zonguldak Gökçebey ve Devrek’te yer alan fabrikalarında kullandığı geri dönüşüm teknolojiye sahip olduğu kalite belgeleri,su tasarrufu sağlayan ürünleri ve tünel fırınla atık baca gazlarındaki enerjiyi geri kazanarak ülkemize kaynak tasarrufu sağlıyor.


Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünün katkılarıyla düzenlenen sempozyum sonrasında, Valilik tarafından Zonguldak ili genelinde “En Temiz Sanayi Tesisi” ünvanı ile ödüllendirilen Çanakcılar doğayı korumaya yepyeni projeler ile devam etmeyi planlıyor.

Editör: Pusula Gazetesi