66’ya bağlamak nedir?

Halk arasında ‘işini 66’ya bağlamak’ olarak kullanılan deyim, işin gereğini yaptıktan sonra gerisini Allah´a havale etmek anlamında kullanılır. 66 rakamı Allah´ı temsil eder şekilde bu haliyle deyimlere de girmiştir. Yaşının 70 değil 66 olduğunu belirten Peker’in, yaklaşımı da bu deyimi anımsatıyor.

CHP’nin 3 haziran’da gerçekleştirilecek olan İl Başkanlığı kongresi öncesi adaylıklarını deklare eden mevcut Başkan Tümer Peker ile Yönetim Kurulu Üyesi Halil Furat arasındaki rekabetin şiddeti artıyor. İl Başkan Adayı Halil Furat’ın dün Pusula’da yer alan açıklamalarının ardından Pusula’nın sorularını yanıtlayan Tümer Peker, CHP’ye yakışır bir seviyede konuşmayı ve ucuz polemiklere girmemeye özen gösterdiğini söyledi.

Kongre süreci ve öncesinde yaşananlar hakkında bilgi vererek görüşlerini paylaşan Peker, kimsenin adamı olmadan İl Başkanlığı yaptığını belirterek şunları söyledi; “

Osman Yayla’nın genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmasından dolayı kendi içimizde tüzük gereği bir seçim yapmıştık. O seçimde İl Başkanı oldum. O zaman da Halil Furat adaydı. O zamandan beri bu görevi sürdürüyoruz. Çok şükür İl Kongresi aşamasına kadar geldik. Geçen hafta bir açıklamada benim başarısız olduğum söylendi. Bunlar kişilerin kendi görüşleridir, saygı duyuyorum ama genel seçimlerde CHP Zonguldak’tan yüzde 7 oy aldı. Genel Merkez’de Zonguldak’ın başarılı iller arasında olduğunu belirtti. Yönetim kurulu ile aldığımız karar neticesinde İl Kongremizi 3 Haziran olarak belirledik. Çalışmalarımıza başladık ve belli bir noktaya doğru geliyoruz. Çalışmalarımız seçim arifesine kadar devam edecek.

TÜMER PEKER KİMSENİN ADAMI OLMADI

Başkan Adayı Halil Furat’ın sözlerini değerlendiren Peker şunları söyledi;

“Ben 70 yaşında da değilim 66 yaşındayım. Yaşlı gösteriyor olabilirim ama önemli olan sağlıktır. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Bu bir seçimdir beraberliği yoktur. Daha çok aday olabilir hatta salonda bile aday çıkabilir. Benim hayatta tek düşüncem ceddimiz söylemiştir önemli olan ön ve arka bahçelerini temizleyeceksin, bildiğin insanları koltuğa oturtacaksın. CHP Atatürk’ün kurduğu bir partidir. O yüzden bizim için çok önemlidir. Biz hep doğrunun yanında olduk. Tümer Peker hiç kimsenin adamı olmadı. Birileri belki Tümer Peker’in adamı olmak için uğraş vermiştir. Tümer Peker sadece dostlarından destek gördü. Bize destek olanda var olmayanda var, sevende var sevmeyende var. Bu herkes için geçerli. Göreve geldiğimde ben bu işi yaparım demiştim. Kimsenin başarısız deme şansı yok. Bu ekiple oluyor. Hiç kimse tek başına bir şey yapamaz. Bizde ekibimizle başarılı dönemimizi devam ettireceğiz”.

KÖKTÜRK İSTEDİĞİ ADAYI DESTEKLEYEBİLİR

Peker; “Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile yollarınız neden ayrıldı. Halil Furat’ı desteklediği yönündeki yorumlara ne diyorsunuz?” şeklindeki soruya karşılık; “

Ali İhsan Bey ile aramızda bir sorun yok. 2009’da Çaycuma’da Belediye Başkan adayıydım beraber çalışmıştık. Zonguldak İl Yönetimine beni Ali İhsan Bey soktu. Ben vefaya dikkat eden bir insanım neden Ali İhsan Bey ile ters düşeyim. Ali İhsan Bey başka bir adayı destekleyebilir. Bu ters düşmek anlamına gelmez. Ben hiç kimseyle dargın değilim” yanıtını verdi.

Peker, ilçe örgütlerinin tutumlarıyla ilgili soruya karşılık; “

Ereğli ve Devrek diye ayırmaya gerek yok. Ben Çaycuma çocuğuyum. Çaycuma’da destek veriyor bana. Ama insanlar herkes bize destek veriyor der yani. Bütün seçmeni tutmak mümkün değil. Mesela Devrek’in 45 delegesi var tamamı bizi tutuyor deme şansım yok” dedi

YAŞIMI PUAN ALMAK İÇİN ABARTMIŞ

CHP İl başkan Adayı Halil Furat’ın kendisinin yaşıyla ilgili sarf ettiği sözlerine alınmadığını belirten Tümer Peker; “ Bu Ülkeyi Süleyman Demireller, Bülent Ecevitler, Alparslan Türkeşler yönetti, yaşları 55 değildi. O zaman bunların hepsi başarısızdı. Yaşımı yanlış öğrenmiş veya puan almak için bilerek abartmış. Ben 70 yaşında da değilim 66 yaşındayım. 70 yaşında da olsam bu kaybedeceğim anlamını taşımaz. 66 yaşındayım ama bir tane ilaç bile kullanmıyorum. Yaşlı gösteriyor olabilirim ama önemli olan sağlıktır. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum.

HALİL FURAT NE DEMİŞTİ

Pusula’nın dün yayınlanan sayısındaki sözleri CHP tabanında yanı yaratan İl Başkan Adayı Halil Furat şunları söylemişti;

“İl başkanlığı örgüt işidir. Tümer Beyin de kendi sürecinde başarıları vardır. Benimde onu desteklediğim ya da desteklemediğim yönler vardır. Ama bu parti içerisinde bir hizmet yarışıdır. Ben bu görevi daha iyi yapacağıma inandığım için aday oldum. Yoksa Tümer Peker yapamadı diye değil. Tümer Bey atama sürecinde bir tercih kullandı ve tercihini Ali Koçal’dan yana yaptı. Biz Ali İhsan Beyle yola devam ettik. Ben en başında Ali İhsan Beyin kadrosundan il yönetimine girmiştim. Tümer Bey de aynı şekilde girmişti. Ama biz Ali İhsan Beyle siyaset yapmaya devam ederken Tümer Bey Ali Koçal’ın yanında yer aldı. Dolayısıyla parti içerisinde bir ekip hareketi oluştu. Sonuçta Tümer Bey İl Başkanı oldu. Şimdi partinin çoğunluğu benim üzerimde ittifak sağladı. Ben 55 yaşındayım ve Tümer Beye göre daha genç, daha dinamiğim. Tümer Bey 70 yaşında tekrar il başkanlığına aday olmak istiyorsa ben 55 yaşındayken bunu istemem hakkımdır diye düşünüyorum. Ondan daha iyi performans sağlayacağımı ve partimi ondan daha iyi temsil edeceğime inanıyorum. Tümer Beye ve tüm arkadaşlarıma partime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.

ARKAMIZDAKİ 400 OYUMUZU KAİLE ALMAK ZORUNDALAR

Siyasette yüzde vermek mümkün değil. Ben genel seçimlerde 3 milletvekili çıkartacağız diye iddiaya girdim ama kaybettim. Ama kazanma yüzdem yüksek. Kimse zaten kazanmayacağım diye yola çıkmaz. Arkamızda 400 oyluk bir blok var. 168 oyluk bir blok da kararsız. Her halükarda Ereğlili ve Devrekli arkadaşlarda beraber olacağız. Bizim bu işi yapacağımıza inanan arkadaşlar bizi destekleyecekler. Onun için seçimi alacağımız mutlak. Seçime girenler bizim 400 oyumuzu kaile almak zorundalar”

Editör: Pusula Gazetesi