Mustafa Korkutan´ın nokta koyacağını açıklamasının ardından MHP İl Başkanlığı için çalışmalara başlayan Saruhan Çınar, ismi gündemde olan bir diğer isim Hamdi Ayan´a mesaj göndererek tek liste önerisinde bulunmuştu.

Pusula&[#]8217;nın sorularını yanıtlayan Ayan, asıl belirleyicinin ilçe başkanları olduğunu belirterek, tek liste olmadan da MHP&[#]8217;nin güzel bir kongre gerçekleştirebileceğini söyledi.

Daha önce İlçe Başkanlarıyla yaptığı görüşmeyi hatırlatan Ayan şunları söyledi;

&[#]8220;Parti içerisinde en az on beş yılını geçmiş, partinin her kademesinde yer almış bir insan olarak partide İl Başkanlığı yapabilme arzusu herkes kadar bizde de var. Bu süreçler tek başınıza karar alıp değerlendirebileceğimiz süreçler değil. Tecrübelerimizden faydalanarak sürecin öncesinde kongresini yapan ilçe başkanlarımızın bir araya gelerek Zonguldak&[#]8217;ta neler yapabiliriz partimizi nasıl büyültürüz diye almış oldukları karar doğrultusunda kararı kendileri şahsımıza tebliğ ettiler. Bizimle beraber partinin toparlanabileceğini, eskiyi yeniyi tanıyan bir insan olarak bu süreci bizimle yürütmek istediklerini ifade ettiler. Biz kendilerine teşekkür ettiğimizi böyle bir kararda geri duramayacağımızı, böyle bir görev düştüğünde her türlü partimizin emrinde olabileceğimizi ifade ettik. Ve bu aşamada çalışmalarımızı sessiz bir şekilde yürüttük. 11 ay gibi bir sürede bu çalışmalar aralıksız devam etti. Kongreyi yönetecek ve listeleri tayin edecek olanlar İlçe Başkanlarıdır. Sonuçta işin başı olarak İlçe Başkanlarının bu kararı olduğu zaman kendinizi bu işin içerisinde buluyorsunuz. Kongresini yapmayan Ereğli İlçemiz bulunmakta. Ereğli&[#]8217;de kongresini yaptıktan sonra gerek basın yolu ile gerekse görsel medya yoluyla resmi açıklamamızda yapacağız. Kongresini yapmayan bir ilçemiz dururken, 5 İlçe Başkanımızın kararıdır diyerek adaylığı açıklamak o ilçemize haksızlık olur&[#]8221;

HER KESİMLE GÖRÜŞÜYORUM

Adaylık sürecinde MHP&[#]8217;nin tüm kanatlarıyla görüşme içinde olduğunu, görüş ve önerilerine açık olduğunu belirten Ayan; &[#]8220;Süreçle ilgili başta teşkilatlarımız olmak üzere bize yakın yan kuruluşlarımız, şube başkanlarımız, bürokratlarımız olmak üzere hepsi ile fikir alışverişinde bulundum. Eksikliklerimiz, yanına gidemediğimiz insanlarımız olabilir ama hata yapmamaya gayret ettik. Herkesi bu işin içerisine çekmeye çalıştık. Esnaf, işadamı ve MHP&[#]8217;li olmayanlarla bu konuyu paylaştım onları da bu işin içerisine çekmeye çalıştım. Hedeflediğim büyük bir MHP var. Büyük MHP&[#]8217;nin arkasından gelecek büyük bir Zonguldak hayalimiz var. Belki hayalde kalabilir ama büyük Holdingler Zonguldak&[#]8217;ta neden olmasın. Zonguldak sadece TTK&[#]8217;ya neden bağlı kalsın. Bu enerjiyi bu dinamizmi Zonguldak&[#]8217;ta gördüğüm için bunları söylüyorum. Yeni bir siyasi anlayış ile kimseyi kırmadan dökmeden, büyük bir Zonguldak hayal ediyoruz. Bana göre Zonguldak sahipsiz bir şehirdir. Son 20 yıla bakıldığında kaybeden tek şehir Zonguldak&[#]8217;tır. Vermesine rağmen kaybeden bir şehir olmuştur. Arkadaşlarımızın hepsini kucaklıyoruz, beraber hareket etmeye ve hata yapmamaya çalışıyoruz. İnşallah hedeflediğimize ulaşacağız&[#]8221; diye konuştu.

TEK LİSTENİN ADRESİ BİZ OLMALIYIZ

İl Başkanlığı konusunda çalışma yapan Saruhan Çınar&[#]8217;ın Pusula&[#]8217;da yayınlanan açıklamaları ve tek liste önerisini değerlendiren Hamdi Ayan, tek listenin adresinin kendisi olması gerektiğini belirterek şunları söyledi; &[#]8220;Ben Saruhan Başkanımızı kalben seven bir insanım. Onun ağabey gel dediğimiz zaman geldiği zamanlar olmuştur. Dolayısıyla Saruhan Bey&[#]8217;in böyle bir çağrısını olumlu bir çağrı olarak görüyorum. Kendisine teşekkür ediyorum. Ben tüm görüşmelerimi kendisine de ilettim. Bu konulardan haberi var. MHP tek liste olarak görmek isteyen arkadaşlarımızın bu konuda yaptığım çalışmalara hassasiyet göstererek, tek listenin adresinin bizde olduğunu görmesi lazım. Başka bir yerde enerji ve zaman harcamalarına gerek yok. Bu konuyu bizlerle paylaşarak daha çok yol alacağımızı düşünüyorum. Kendisine de çağrım bizim ağabeyimizdir yanımızda dursun. Onun üzülmesini yıpranmasını asla istemiyorum. Benimde kendisine teklifim buyursun yanımızda yer alsın&[#]8221;

TEK LİSTE ŞART DEĞİL

İl Başkanlığına nokta koyduğunu açıklayan Mustafa Korkutan ile sık sık görüşüp görüş alış verişinde bulunduğunu belirten Ayan, Korkutan&[#]8217;ın tek liste tavsiyesiyle ilgili olarak; &[#]8220;Başkanımız 10. olağan kongrede aday olmayacağını açıklaması üzerine böyle bir hayal, düşünce oluşmuştur kendisinde. Kendisini saygı ile karşılıyorum. Ama MHP demokrasiyi hazmetmiş bir partidir. Tek liste olmazsa olmaz diye bir kanun yok. Daha fazla adaylarda olabilir. Bunu yakın ve uzak illerde de görüyoruz. Bu bir arzu ve hedeftir. Herkesi yanımda görmek istiyorum. tek listede olabilir çok listede olabilir. Önemli olan sandıktaki birleşmedir. Tek listeyi sağlayamayabilirsiniz ama benim düşündüğüm çift listede olsa sandıktan çıkan başkanın en az 400 oy alarak o tek listenin orada oluşması demektir&[#]8221; dedi.

GÜRKAN ARKADAŞIMIZ ADAY DEĞİL

Korkutan&[#]8217;ın yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından İl Başkanlığı için ismi geçenler arasında yer alan Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay&[#]8217;ın aday olmak istemediğini açıkladığını hatırlatan Ayan; &[#]8220;Gürkan Başkan ile istişaremiz halen devam ediyor. Kendisi MHP bir hareketlilik getirdi. Enerjisi ve coşkusu fazla. Bunu yansıtmaya başladı. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Kendi ifade ettiği gibi söylemek gerekirse kendi yerimi doldurarak merdivenleri birer birer çıkmak istiyorum anlayışı çok doğru bir anlayıştır. Bu düşüncesi olumlu düşüncedir. Gürkan Başkan partiye lazımdır. Zonguldak&[#]8217;a lazımdır. Kendiside aday olmayacağını ifade etmektedir. Bulunduğu yer kendisine yakışmıştır. Burada kendisini denemeli, tecrübe kazanmalı, zorlukları görmelidir. İleriye dönük daha iyi işler yapacağını düşünüyorum&[#]8221; diye konuştu.

Ayan, MHP&[#]8217;de birleştirici bir isim olacağını belirterek sorulara verdiği yanıtta son olarak şunları söyledi;

&[#]8220;Hem Zonguldak&[#]8217;ımızı hem MHP&[#]8217;den yolu bir gün bile geçmiş olan herkesi bu kongrede MHP&[#]8217;ye davet ediyorum. Sağlayabildiğim kadar birliği maksimuma çıkartacağım. Sağlayamadıklarımı önümüzde yerel seçimlerde aynı listede toplayarak sağlayacağım. Zonguldak&[#]8217;ın MHP&[#]8217;ye ihtiyacı var. Ne olursa olsun MHP&[#]8217;de şahıslara küsmüş olanlar olabilir, kendi istediklerini görmemiş olabilirler ama onlardan kardeşleri olarak istediklerim bu davadan adım atmış olan herkesi MHP&[#]8217;nde görmek istiyorum&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi