Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen, çevre temizliği temalı “Uçan Şemsiye” adlı müzikli-danslı çocuk oyunu, Çaycuma Eğitim Sen’in katkılarıyla Çaycuma’nın 30 köyünden 1550 çocuk tarafından dört seansta izlendi.

Çocukların çoğu ilk defa bir tiyatro oyunu izledi ve hatta ilk defa Çaycuma’ya geldi. İlk kez tiyatro gösterisi izleyen çocuklar heyecanlarını gizleyemedi. Tiyatroyu izleyen çocuklar öğretmenler ve öğrenci velileri, oyunu çok beğendiklerini söyleyerek mutlu bir şekilde Kültür ve Sanat Merkezinden ayrıldılar.

Nebioğlu İlköğretim 2. sınıf öğrencilerinden Hüseyin Akgül, ilk kez tiyatro gösterisi izlediğini söyleyerek “Çok güzeldi, çok beğendim. Yerlere çöp atmamamız gerektiğini öğrendim” dedi.

Gösteriyi izlemeye gelen okullar arasında Nebioğlu İlköğretim Okulu sınıf öğretmenlerinden Nermin Demir ise; “ ilçemizde böyle bir etkinliğin düzenlenmesi öğrencilerimiz açısından çok iyi bir durum. Sosyal kültürel aktiviteler açısından değerlendirdiğimizde öğrencilerimize eğitim ve öğretim hayatından bu tür etkinliklerin katkısı çok büyük. Ayrıca öğrencilerimiz ilk kez bir tiyatro gösterisi izlediler. Bu açıdan baktığımızda önemi çok büyük. Bu etkinliği gerçekleştirenlere ve bu etkinlikte emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, tiyatro gösterisi ile ilgili şunları söyledi: "30 köyden 1550 öğrenci bu gün burada 4 seansta oyunu izlediler. Öğretmenlerimizden, öğrenci velilerimizden ve çocuklarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Sendika olarak böyle aktivitelere devam edeceğiz. Sendikamız; tiyatro, sinema, satranç turnuvası, uçurtma şenliği gibi etkinliklerin yanı sıra bilimsel yayın ve kitaplar ile ülkemizin saygın yazarlarının çocuklarımız ve gençlerimizle buluşması gibi birçok sosyal ve kültürel etkinlikte Çaycuma’da önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Eğitim Sen olarak bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz”.

Editör: Pusula Gazetesi