Kilimli beldesinde bulunan, engellilerin eğitim gördüğü okulda 7 Mayıs´ta derse girmek istemeyen otistik bir öğrencinin beden eğitimi öğretmeni O.A. tarafından ayağına tekme atıldığını, başına pet şişeyle vurulduğunu iddia eden bir grup üniversite öğrencisi, cep telefonu görüntülerini polise teslim etti.

Okulun karşısındaki Bülent Ecevit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kaydettiği görüntüleri inceleyen polis ekipleri, çocuğun 12 yaşındaki otistik Rüveyda Batak olduğunu belirleyerek, ailesine haber verdi. Bunun üzerine, cami imamı baba Muhammet Batak, öğretmenden şikayetçi oldu.

Öğretmen O.A´nın ifadesinin alındığı olayla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın araştırılması için müfettiş görevlendirildiğini belirterek, ´´Soruşturma sürdürülüyor. Öğretmenin de dilekçesi doğrultusunda bugünden itibaren okulla ilişiği kesildi. Şiddetin her türlüsüne karşıyız´´ dedi.

Baba Muhammet Batak da polisin kendisine haber vermesiyle olaydan haberdar olduğunu ifade ederek, ´´Bu çocuklar özel eğitime ihtiyaç duyan kişiler. Daha önce de benzer olayların yaşandığı iddiaları var. Şikayetimiz doğrultusunda gerekenin yapılmasını istiyoruz. Çocuğumu bu olaydan sonra okula göndermiyorum´´ diye konuştu.

-Cep telefonuna yansıyan görüntüler-

Teneffüste yaşanan olayın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerinde, öğrencilerin okula girmesinin ardından Rüveyda Batak´ın bahçeden ayrılmak istememesi üzerine okulda ücretli görev yapan beden eğitimi öğretmeni O.A. duruma müdahale ediyor. Öğretmen, yere yatan öğrencinin kafasına pet şişeyle vurarak kolundan tutup ayağa kaldırıyor. O.A, biraz ilerledikten sonra kendini yere bırakan öğrencinin ayağına tekme atıyor. Daha sonra öğrenci yerden kalkarak okula giriyor.

Editör: Pusula Gazetesi