Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, dün il, ilçe ve belde oda başkanlarıyla bir araya gelerek Zonguldak&[#]8217;ın, odaların ve Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinin genel kurulunda yaşanan olayları değerlendirdiler.

Başkan Muharrem Coşkun&[#]8217;un makamında gerçekleştirilen buluşmada aynı zamanda Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi&[#]8217;nin kredilerinin kapalı olmasından dolayı yeni bir kooperatif kurulup kurulmaması konusu görüşüldü.

Yeni bir kooperatif açılmasının uygun olacağı kararına varılırsa önümüzdeki günlerde değerlendirmeye alacaklarını belirten Başkan Coşkun, bu kararı oda başkanlarıyla birlikte alacaklarını söyledi.

Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, görüşmeleriyle ilgili şunları söyledi: &[#]8220;Bugün bir araya gelmemizin sebebi, hem Zonguldak&[#]8217;ın sıkıntı ve problemleri hemde mesleki sorunları tartışmak için bir sohbet toplantısı düzenledik. Özellikle en son yapılan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi&[#]8217;nin genel kurulunu değerlendireceğiz. Ogün esnaf ve sanatkârlarımıza yakışmayan bir şekilde bir genel kurum oldu. Arkadaşlarımızla bunun geniş çaplı bir değerlendirmesini yapacağız. Toplantımızın amacısı bu.

Yeni kooperatif açılması için arkadaşlarımızla da görüşeceğiz. İstişare yapacağız. Uygun olursa önümüzdeki günlerde görüşeceğiz. Şimdi bunun alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz.&[#]8221;

Zonguldak Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi&[#]8217;nde son yıllarda artarak devam eden sorunlar karşısında çözüm bulunamamış ve Hüseyin Özdemir döneminde kapatılan krediler, Ercan şehri döneminde de açılamamıştı.

Hüseyin Özdemir&[#]8217;in şikayetleri sonrasında yapılan müfettiş denetimlerinde 2001 yılına kadar geçmişe yönelik inceleme yapılmış ve çok çarpıcı iddialar ileri sürülmüştü.

Üç hafta önce yapılan mali kongrenin seçimli yapılması gündeme gelmiş ve Hüseyin Özdemir ile Ercan Şehri arasındaki çekişme yerini çok çirkin iddialara bırakmıştı. Çıkan olaylar nedeniyle mali kongre 3 saat aralıksız devam eden tartışma ve itiş kakıştan sonra iptal edilerek yenilenmesi karara bağlanmıştı.

Son yıllarda yaşanan bu tartışmaların ardından başlayan yeni oluşum arayışının sonucu merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi