Bülent Ecevit Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü arasında 02 Mayıs 2012 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı. Protokolün Türkiye´yi, Türkiye’nin kültürel mirasını, Türk dilini, kültürünü ve sanatını tanıtmak amacıyla üniversite ile enstitü arasında ortak çalışmalar gerçekleştirilmesini öngördüğü belirtildi. İşbirliği protokolüyle ve BEÜ kanalıyla Kafkaslar, Ortadoğu, Balkan, Avrupa ve Asya ülkeleri ile ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkileri artırmak ve toplumlar arası diyaloğun geliştirilmesine yardımcı olmanın hedefleniyor ifade edildi. Protokol sayesinde, enstitü merkezinde ya da yurt dışındaki Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde üniversite personeli ya da öğrencilerin de görevlendirilebileceği vurgulandı.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan tarafından imzalanan protokol çerçevesinde, Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde yapılacak olan tanıtım çalışmalarından bazıları şöyle belirlendi:
“Yurt dışındaki Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde ‘Türkiye’de Eğitim Günleri’ düzenlenmesi. Yurt dışındaki Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde üniversitenizden gelecek yetkili kişiler vasıtasıyla toplantı, seminer, sunum, panel, atölye çalışmaları ve benzeri etkinliklerle tanıtım programlarının düzenlenmesi. Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinin faaliyet gösterdikleri ülkelerde kurumsal olarak katıldıkları organizasyonlarda, Üniversitenize ait tanıtıcı materyallerin de bulundurulması ve diğer tanıtım çalışmaların yapılması. Üniversitenize ait tanıtıcı yayın, broşür, görsel ve işitsel dokümanların Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde dağıtılması, bu materyallerin öğrencilere ve merkezin aktivitelerine katılan ve/veya kültür merkeziyle irtibat halinde olan diğer kişilere ulaştırılması.
Yunus Emre Enstitüsü ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinin internet sitelerinde üniversitenizin tanıtıcı bilgilerinin, kayıt, başvuru ve varsa burs formlarını da içeren sayfalarının, ayrıca üniversitenizin ana sayfasına bağlantıların yerleştirilmesi Türkiye’yi ve Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmak, Türkçenin yurt dışında öğretimini yaygınlaştırılmak amacıyla imzalanan işbirliği protokolü, üç yıl boyunca geçerli olacak.”
Editör: Pusula Gazetesi