Zonguldak Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1. Birleşimi, Muharrem Akdemir Başkanlığında 3 gündem dışı olmak üzere toplam 27 madde gündem maddesi görüşüldü.

Mecliste ilk olarak M. Kadir Engin Marangoz´un istifa etmesi üzerine Meclis 1´inci Başkan Vekili´nin seçimiyle başladı.

Belediye meclis üyeleri Adil Bahadır´ı aday olarak gösterdiler, gizli oylama sonunda okunan oy pusulalarında aday gösterilmeyen Orhan Yücel´e 1 oy verildiği görüldü.

Bu duruma tepki gösteren Yücel ´Ben aday gösterilmedim, beni yazan şerefsizdir´ dedi. Belediye meclis üyeleri ise bu durum karşısında sessiz kaldı.

Gündemin 6´ıncı maddesinde yer alan Fen İşleri Müdürlüğü´nün 16 Nisan 2012 tarih ve 144 sayılı Kent Konseyi tarafından TED Koleji´nin önü düşünülerek yaya güvenliğinin artırılması konulu yazısı görüşüldü. Görüşmede TED Koleji´nin önüne bir alt geçit yapılması kararı alınarak yazı Plan ve Bütçe, İmar, Trafik ile Türlü İşler Komisyonu´na havalesi yapıldı.

KARAGÜZEL: TEMENNİNİN ÖTESİNE GEÇİLMİYOR

Bu madde üzerinde söz alan Ak Parti Gurup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel, &[#]8220;Milli Egemenlik Caddesi 2-2,5 aydır kapalı durdu. Madem kaldırım yada geçiş çalışmaları yapılacaktı o zaman neden yapmadınız. Temennin ötesine geçmek gerekiyor. Pratikte bunları yapmamız gerekiyor. Biz bu çalışmalarda size destek veriyoruz. Ama bir çalışma yapılırken diğerinin de yapılmasını istiyoruz. Tekrar tekrar yapılsın istemiyoruz&[#]8221; dedi.

Başkan Akdemir ise, bunların kağıt üzerinde kalmayıp hayata geçirilmesi için çaba göstereceklerini dile getirdi.

DEMİR: İTFAİYE EKİPLERİ EĞİTİLMELİ

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi, itfaiye ekiplerinin eğitimsizliği ve olaya müdahalesiyle ilgili kendisine gelen şikayetler olduğunu belirterek, bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu.

Başkan Akdemir, bunun çok önemli ve ciddi bir konu olduğunu belirterek; &[#]8220;İtfaiye ekiplerimizi geniş çaplı eğitim kurslarına yolluyoruz. 1 aylık sıkı bir eğitim alıyorlar. önümüzdeki günlerde bir gurup daha eğitime katılacak. Bu konudaki eksiğimizi tamamlayacağız&[#]8221; dedi.

KARAGÜZEL: BU ŞEHRE İHANET EDİYORSUNUZ

Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Karagüzel, Mart ayında çöp döküm alanına dökülen hafriyatla ilgili bir dilekçe sunduklarını ama halen hafriyatın oraya döküldüğünü belirterek tepki gösterdi. Karagüzel: &[#]8220;Bizim daha önce bu konuda bir iddiamız var. Gidip orada tespit yaptık. İmar Müdürlüğünün hafriyat alanı olarak orayı gösterdiğini tespit ettik. Eğer oraya dökülmeye devam edecekse bu şehre ihanet ediyorsunuz demektir. Belediyenin temizlik işleri de külünü oraya döküyor. Artık buna bir çözüm bulun ve kapatın. Artık oraya dökülmesini istemiyoruz&[#]8221; dedi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, &[#]8220;Kapatılması gerekiyorsa kapatılır. Bende temiz bir çevre istiyorum ve bunu her defasında söylüyorum. Bu konuyu en kısa zamanda çözeceğiz&[#]8221; dedi.

Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri gündem maddelerinin komisyonlara havale edilmesinin ardından Başkan Akdemir&[#]8217;e şu soruları yönelttiler: &[#]8220;Çocuk oyun park alanları iyice eskidi. Ne zaman yenileyeceksiniz? Pazaryeri ile ilgili son gelişme nedir? Ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz? İtfaiyeye eğitim veriliyor mu? Çöp döküm alanına neden hafriyat dökülüyor?&[#]8221;

Başkan Akdemir, çocuk oyun parklarının hemen yıpratıldığını ve sürekli olarak yenileme yaptıklarını eksik olan yerlerde de çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Pazaryeri için meclis üyeleri ve Mimarlar Odası ile birlikte çalıştıklarını belirten Akdemir, en kısa zamanda bunu da kendileriyle paylaşacaklarını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi