Yaklaşık 2,5 saat süren eylem Milletvekili Polat Türkmen ile görüşen Bölüm Mahallesi Muhtarı Şefik Tüylü&8217;nün girişimiyle sona erdi. Oluşturulacak komisyon Vali Erdal Ata&8217;dan randevu isteyecek.


Kaçak ocak krizi dün akşam saatlerinde eyleme dönüştü. Valilik ve Türkiye Taşkömürü Kurumu kanalıyla kaçak ocaklara yönelik başlatılan operasyonlar sonrası Vali Erdal Ata&8217;nın yanlış bilgilendirdiğini belirterek tepki gösteren ocak sahipleri ve çalışanlar dün akşam eylem yaptılar.


Toplantı devam ederken tepkilerini bir kez daha dile getiren kaçak ocak sahipleri ve çalışanlar kalıcı çözüm için yasallaşmak istediklerini belirttiler.


AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen´in yanı sıra, Zonguldak Valisi Erdal Ata, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen ve İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar´ı toplantı yaptıkları Gönlü Ferah Toplantı Salonu´na davet eden ocak sahipleri ve çalışanlar aksi takdirde salondan ayrılmayacaklarını ifade ettiler.


Muhtarlardan oluşan bir heyetin Milletvekili Polat Türkmen&8217;in seçilecek bir heyet ile görüşeceği belirtmeleri üzerine seslerini yükselten eylemciler; &8220;Polat Türkmen bizim oyumuzla meclise gitti. Biz kendisini burada bekliyoruz. Biz heyeti oluştururuz. Görüşme burada olsun&8221; dediler.


Milletvekili Polat Türkmen&8217;e bilgi vermek üzere salondan ayrılan Bölüm Mahallesi Muhtarı Şefik Tüylü yeniden salona döndüğünde sağduyu çağrısında bulunarak oluşturulacak heyet ile 26&8211;27 Şubat&8217;ta Vali Erdal Ata&8217;yı ziyaret edip bilgilendirmeyi önerdi.


Bu fikir ve görüş üzerinde anlaşan eylemciler olaysız şekilde salondan ayrıldılar. Muhtar Şefik Tüylü verdiği bilgide; &8220;Milletvekilimiz Polat Türkmen ile görüştüm. Kendisi yasal zemin içinde ne gerekiyorsa yapacağını söyledi. Sayın Valimiz Erdal Ata Zonguldak&8217;a döndükten sonra heyet olarak kendisiyle görüşme talebimizi ileteceğiz. Salonda 26 Şubat diye söyledik ama 27 de olabilir. Kesinleşmiş bir görüşme tarihi yok. Bir yanlış anlama olmasın. Orada görüşme talebimizi ileteceğimizi söyledik&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi