Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet´in kuruluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında TBMM´nin rolü ve öneminin büyük olduğunu bildirdi.

Ayyıldız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Cumhuriyet´in en önemli kurumlarından olan TBMM´nin açılışının 92. yıl dönümü ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün yarınların teminatı çocuklara armağan ettiği 23 TBMM´nin umutsuzluğun, yoklukların, zor ve sıkıntılı günlerin yaşandığı bir dönemde açılmasının aydınlık yarınlar için bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Ayyıldız, şunları kaydetti:

´´23 Nisan 1920´de Ankara´da toplanan TBMM, aldığı tarihi kararlarla Türk ulusunun karşı karşıya kaldığı tehlikelerin bertaraf edilmesi ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasının yanı sıra bağımsızlık yolunda yürütülen çabaları yönlendirmiş ve varlığıyla milletimize güç vermiştir. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında TBMM´nin rolü ve önemi büyüktür. Bu bağlamda Türk ulusunun en büyük kazanımlarından olan ve bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizin ve ulusal egemenliğimizin kıymetini bilmeli, koruyup kollamalı ve ilelebet yaşatmalıyız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, demokratik, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´nin yaşatılmasında, ilke ve inkılaplarının korunup kollanmasında, çağdaş uygarlık seviyesinin aşılmasında, geleceğimizin teminatı ve milletimizin en değerli varlığı olarak gördüğü çocuklarımıza, ulusal egemenlik ve çocuk bayramını armağan ederek onlara duyduğu güveni, sevgiyi ve verdiği önemi göstermiştir. Çocuklarımızın bu sorumluluğun bilinciyle hareket ederek çalışacaklarına, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmadan elde edecekleri büyük ve önemli başarılarla aydınlık yarınlarımızın mimarları olacağına inancımız sonsuzdur.´´
Editör: Pusula Gazetesi